Hønefoss på vei ned

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Mens Start er i dytten.

15.09.13 20:50

Med 20 poeng og et stritt kampprogram igjen begynner tiden å renne ut for HBK. Laget har fortsatt en viss kontakt med lagene over streken (fem poeng), men når en ikke evner å utnytte store muligheter i en nedrykksduell, lukter det trøbbel for ringerikingene.

Finske Markus Heikkinen ble matchvinner med sitt skudd etter 50 minutter, men ga æren for tre poeng til keeper Håkon Opdal.

- Det var én mann som reddet poengene i dag. Det er vår keeper. Han hadde en fantastisk kamp. Vanligvis snakker jeg aldri om enkeltspillere, men jeg vil takke Håkon for de tre poengene, sa Heikkinen til NTB.

Mons Ivar Mjeldes lag har hevet seg etter en begredelig periode. Ti poeng siste fem kamper vitner om nivåheving.

- Det er ikke tilfeldig. Vi spiller med mer struktur og er bedre organisert. Vi holdt Hønefoss fra livet mot slutten. Håkon Opdal vartet opp med flere matchvinnende redninger og Markus med et fantastisk mål, sa Start-treneren.

Opdal-ros
For Hønefoss kan det se ut til at formoppturen mot Sarpsborg og Tromsø var bygget på kvikksand. Før de to kampene sto HBK med ni kamper uten seier, hvorav fem strake tap før sarpingene ble slått 3-1 i forrige hjemmekamp.

- Vi spilte en god kamp, men målet manglet. Jeg føler vi fortjente minst ett poeng, men Opdal gjorde en del fine redninger. Nei, det er ikke spikeren i kisten, sa Hønefoss' bestemann Mats-André Kaland til NTB.

- Det var surt. Vi var det klart beste laget. Det var en fantastisk kamp av Opdal som hindret at vi vant. Han gjorde en meget god kamp og reddet Start, sa HBK-trener Leif Gunnar Smerud, som nekter å gi opp.

- Det var dumt å tape, men samtidig er det nok kamper til å kapre en trygg plass eller i det minste kvalifisering. Det var iallfall ikke spikeren i kisten.

Riski i stolpen
Start innledet friskt i Idrettsparken. Sørlendingene hadde flere gode avslutninger i åpningskvarteret, men overtaket ga ikke uttelling.

Etter 21 minutter var Riku Riski nær å gi HBK ledelsen. Han skjøt i stolpen etter et flott raid på høyrekanten fra Remond Mendy. Deretter sløste vertene.

Det gjorde derimot ikke Starts nyervervelse Karl Markus Johan Heikkinen etter 50 minutter. Han var nådeløs fra 15 meter etter at vertene aldri klarte å få ordnet opp etter en dødball fra Espen Hoff.

Finske Heikkinen kan vise seg å bli Starts redningsmann. Han sikret også poeng mot Aalesund borte (1-1) i sin debut i norsk eliteserie.

- Målet er å overleve. Skal vi klare det, må vi spille godt og fortsette den fine trenden. Det blir ikke lett, men muligheten er der, sa finnen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.