*Nettavisen* Sport.

Hønefoss vinner nøkkelkampen

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Skal det bli opprykk, må Ranheim slås. Her er dagens oddstips.

22.08.11 15:39

Langoddsen byr på storkampen i Premier League mellom Manchester United og Tottenham, samt de norske høydepunktene Molde - Lillestrøm og Hønefoss - Ranheim. For øvrig går det i svensk, islandsk, tysk, fransk og portugisisk fotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
97. Örebro - Mjällby B
Vi hadde ikke trodd vi skulle bruke utrykket formlag om Mjällby med det første, men formlaget Mjällby spiller med stor selvtillit for tiden og skal ha bedre sjanser borte mot Örebro enn oddsen tilsier. 4,20 på Mjällby blir dagens langskudd.

Dagens avslag
90. Molde - Lillestrøm H
1,45 på Molde blir for lavt, selv om de ser ut som sannsynlige vinnere mot Lillestrøm. Vi så at Molde ikke lykkes med absolutt alt de driver med, mot Rosenborg i serien og Fredrikstad i cupen. Lillestrøm overrasker så hyppig at vi står over spill på denne kampen og heller skrur på TV 2 Zebra klokken 19.00 for underholdningens skyld.

Dagens spill
Vi lar Manchester United og Tottenham spille i fred, og ser på en norsk og en tysk kamp i stedet.

110. Hønefoss BK - Ranheim
Hønefoss begynner å ligne en opprykkskandidat. 3-1-1 på de fem siste inkluderer sterke seire over Kongsvinger og Hødd, men også hjemmetap 2-3 for Sandefjord. Man er mestscorende hjemmelag i Adeccoligaen og har 6-1-3 på AKA Arena.

Laget er skadefritt. Adalsteinsson (f) leies inn fra islandske Breidablik ut sesongen, men han blir neppe spilleklar til i kveld.

Ranheim kjemper igjen helt i topppen og ligger fire poeng foran Hønefoss for denne kampen. Et kompakt forsvar som slipper til svært lite har vært en av flere suksessfaktorer. 3-4-2 på bortebane hittil. De to tapene er kommet i de to siste spilte, 0-2 i Sandnes og 1-3 mot uberegnelige Bryne.

Laget er skadefritt, muligens med unntak av Sæther Moen (a).

Det omvendte oppgjøret endte 2-2. Dette er to gode lag, og det blir trolig jevnt igjen. Hønefoss går helt og fullt for opprykk, og da må de vinne denne nøkkelkampen. Ranheim vil selvsagt gjerne rykke opp de også, men tonen er hele tiden at jo, det hadde vært artig å rykke opp, men sånt snakker vi ikke om. Kanskje er Ranheim en klubb som hører hjemme i Adeccoligaen, som avlaster og utvikler for Rosenborg. Med tap i de to siste bortekampene, tror vi det kommer et tredje mot Hønefoss. 1,80 for hjemmeseieren spilles.

Følg all fotball LIVE

108. FC St. Pauli - MSV Duisburg
St. Pauli lykkes ikke i 1. Bundesliga sist, det ble med den ene sesongen. Men blant de nest beste har de gjort det bra hittil. På hjemmebane har man vært feilfrie og vunnet 2-0 mot Ingolstadt og 3-1 mot Aachen. Disse er ikke blant de fremste opprykkskandidatene, men likevel. 2-1-borteseier over Bochum forrige runde var pent, og 1-1 borte mot gode Eintracht Frankfurt er heller ingen skam. Med seier i dag inntas tabelltoppen.

I dag stiller man uten den sentrale midtbanespilleren Charles Takyi, som ble skadet mot Bochum. Han vil trolig savnes, for han har spilt alle kampene hittil og er arkitekten bak mye av St. Paulis spill. Rutinerte Florian Bruns er en mulig erstatter. Schindler (a) er hentet inn fra Werder Bremen.

MSV Duisburg var et godt hjemmelag forrige sesong (11-1-5) men noe svakere på bortebane (4-6-7). Klubben har vært gjennom store endringer før denne sesongen, og de ser per i dag ikke så sterke ut. Man åpent med tap for Karlsruher og Energie Cottbus, før man i de to siste har vært defensivt orienterte og spilt 0-0 mot FSV Frankfurt og Hansa Rostock.

Trener Milan Sasic forteller på klubens nettsider at han forventer et massivt press fra St. Pauli fra start. Svaret skal være å ligge bakpå og holde nullen så lenge at hjemmelaget blir stresset og begynner å gjøre feil. Sasic må trolig klare seg uten den 1,92 meter høye nykommeren Emil Jula (a) og høyreback Dzemal Berberovic. "Det er ti prosent sjanse for at jeg spiller", sa Jula i et intervju i helgen. Det er på det rene at MSV har ganske store mannskapsproblemer, og trener Sasic avsluttet pressekonferansen forleden med å si at "Den som ikke er forberedt på å krysse en dal, vil heller aldri komme til et fjell." Tygg litt på den.

Det skal normalt ikke gå å legge seg bakpå borte mot St. Pauli og forsvare inn et 0-0-resultat. De sebrastripede er så gode offensivt for tiden at 90 minutter+tillegg skal holde til å score minst ett. Skjer det, har bortelaget fint lite å svare med, ser det ut til. Vi spiller H til 1,75. Mandagens dobbel gir 3,15 i samlet odds og innsatsen blir 100 kroner. Spillefrist klokken 20.10, og Hønefoss - Ranheim ser du på NRK 2 klokken 21.00.

108. FC St. Pauli - MSV Duisburg 1,75 3,10 3,55
110. Hønefoss BK - Ranheim 1,80 3,20 3,25

Total odds 3,15

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag