AC Milan-stjernen Zlatan Ibrahimovic har blitt et hett samtaletema i USA, etter at han uttrykte seg kritisk til basketballstjernen LeBron James (36) nylig.

Svensken sa i et intervju med Discovery Plus at den frittalende superstjernen ikke burde uttale seg om politikk og ta stilling til det som skjer utenfor idrettsbanen.

- Han er fenomenal på det han gjør. Men jeg liker ikke at folk med en eller annen status driver med politikk samtidig. Jeg mener, gjør det du er god på. Hold deg til det du gjør. Jeg spiller fotball og er best på å spille fotball. Jeg driver ikke med politikk. Hadde jeg vært politiker, hadde jeg drevet med politikk, sa 39-åringen.

LES OGSÅ: Jens Petter Hauge røper Zlatans beskjed i garderoben

LeBron James har allerede kommet med sitt svar til Zlatan, men basketprofilen er ikke den eneste som har fått med seg utspillet. Fotballstjernen Hope Solo (39) reagerer sterkt.

Solo: - Zlatan er en dust

I et nylig intervju med BeIN Sports går hun rett i strupen på veteransvensken.

- Hvor skal jeg starte? I USA kaller vi sånne som ham for hyklere. Det å si at en idrettsutøver skal være stille, at LeBron skal holde munn, det er jo å ta et politisk standpunkt. Jeg synes Zlatan er latterlig. Han skal ikke kommentere amerikansk politikk. Du ser aldri LeBron kommentere svensk politikk, sier Solo.

- Jeg synes at Zlatan er en dust som ikke tror at idrett og politikk har med hverandre å gjøre. Han kritiserte LeBron for å gjøre akkurat det samme som han selv gjør.

Keeperstjernen, som har vunnet både OL-gull og VM-gull med det amerikanske landslaget, sier hun har endret sitt syn på den svenske superspissen.

LES OGSÅ: Bokavsløring om Zlatan før Glimt-kampen: - Noe av det verste jeg har vært med på

- Før så likte jeg ham veldig godt, men jeg tror ikke han er så opplyst eller velutdannet. Jeg synes kommentarene hans framstår som uvitende og dumme. Jeg mener han er en hykler. Det jeg vet er at stillhet aldri forandrer verden - og Zlatan kommer nok heller aldri til å forandre verden, smeller det fra USA-profilen.

James: - Min stemme er kraftfull

På en pressekonferanse i slutten av februar ble LeBron James konfrontert med utspillet fra Zlatan. Han sa følgende om 39-åringens meninger.

- Jeg kommer aldri til å holde munn om ting jeg mener er feil. Jeg har valgt å prate om mitt folk, likestilling, sosiale ulikheter, rasisme og andre samfunnsproblemer. Jeg er en del av samfunnet og ser hva som foregår, sa basketballprofilen.

- Det er helt umulig for meg å kun holde meg til sport. Min stemme på denne plattformen er alt for kraftfull til det, sa han videre om saken.

LES OGSÅ: Ekspert tror Zlatan Ibrahimovic snur og vil avslutte karrieren i Sverige

Zlatan: - Det var mitt budskap

36-åringen har fulgt med på Zlatans uttalelser, også tidligere.

- Det er jo artig at nettopp han sier dette. Det var vel i 2018, da han var i Sverige, at han pratet om akkurat de samme tingene. Ettersom hans etternavn var annerledes enn mange andres, opplevde at han å bli utsatt for rasisme ute på banen. Han sa jo det? Ja, jeg har utdannelse og har oversikt, så jeg er feil fyr å gå løs på. Jeg har gjort hjemmeleksen min, sa LA Lakers-spilleren.

Det siste sitatet har senere kommet Ibrahimovic for øret.

- Rasisme og politikk er to ulike ting. Politikk deler verden, idrettsutøvere forener verden. Vi gjør det vi kan for å forene, det var mitt budskap her. Utøvere skal være utøvere, politikere skal være politikere, sa svensken ifølge Football Italia.