Gå til sidens hovedinnhold

Hopp bakken ned

«RTL Skijumping 2005» er det første hoppspillet på år og dag, og kurer hoppabstinenser hos noen og enhver.

«RTL Skijumping 2005» er et stort og omfattende spill som vil spise mye fritid. Mesteparten vil gå med på karriermodusen. Her følger du en hopper fra start til slutt. Og som om ikke det er nok, har du også rollen som manager. Du må skaffe riktig trenere, utstyr og sørge for korrekt smøring (nei, ikke sånn).

Du kan også utføre enkelthopp og delta i turneringer. Utviklerne har til og med lagt inn et hoppquiz med over 500 spørsmål. Muligheten for å spille flere er selvfølgelig på plass. Opptil 16 stykker kan knive om hvem som skal stå øverst på pallen. Forvent sene nattetimer, mye kjefting og store mengder moro.

Mange bakker
Spillet inneholder 39 bakker, og de fleste er virkelighetstro. Bakkene er både korte og lange, og du kan hoppe i blant annet Vikersund, Holmenkollen, Lillehammer og Trondheim.

«RTL Skijumping 2005» har ikke rettigheter til å bruke ordenlig navn, så du konkurrer mot folk som Petr Pettersen og A. Malkovic.

Tunga rett i munnen
Kontrollen krever at du holder tunga rett i munnen. Satsen må times, svevet være perfekt og landingen uten en eneste feil. Du bruker bare X-knappen og styrespaken, men det holder lenge.

Heldigvis gjør øvelse mester, og etter noen hopp er både lengde og stilkarakterer på et respektabelt nivå. Men du er aldri utlært. Hele tiden overbeviser du deg selv om at du kan skvise et par centimeter ekstra utav figuren din. I tillegg gir skiftende værforhold deg stadig nye utfordringer.

Topp underholdning
Når kontrollen sitter, leverer «RTL Skijumping 2005» underholdning av ypperste klasse. Konkurransene er alltid intense, og du sitter med et bredt smil om munnen hver gang hoppet går som det skal. Og de få gangene figuren din svever over 200 meter, skal du ikke se bort ifra at det blir noen runder rundt på gulvet.

Teknisk er spillet helt passe. Figurene er pene, men omgivelsene bak mål. Og jo mindre vi sier om lyden, jo bedre. Hvor de har fått tak i den tvilsomme technomusikken og kommentatorene vil jeg ikke engang gjette på.

Lite nytt
I tillegg til den smådaffe teknikken, har spillet en annen skavank. Selvom «RTL Skijumping 2005» er fryktelig morsomt, gjør det ingenting som ikke har blitt gjort før.

Forbedringene fra forgjengeren er marginale, og har du allerede investert i den, er det ingen grunn til å kjøpe dette.

En fin telemark
Mangler derimot 2004-utgaven, og du mener at du kan gjøre en bedre jobb enn Suzuki, Volvo og hva de nå heter, er «RTL Skijumping 2005» spillet for deg.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar