Hopp-NM som sesongstart

Foto: REUTERS/SCANPIX/Giampiero Sposito

Norgesmestrene i hopp 2013 vil bli kåret to uker før advent i 2012 – i sesongens første renn på snø.

19.09.12 08:54

Den forestående hoppsesongen får en start helt utenom det vanlige. På Rena skal det allerede 17. og 18. november kåres norgesmestre for menn og kvinner både i stor- og normalbakke, samt lag. Helga etter innledes verdenscupen på Lillehammer.

– Vi ønsker at NM skal ha så høy status og få så stor oppmerksomhet som mulig. For å oppnå det, tror vi dette tidspunktet er bedre enn mulighetene som byr seg senere i sesongen, forklarer hoppsjef Clas Brede Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Verdt å teste ut
– I starten er dessuten hopperne ekstra sultne og motiverte, og vi står foran viktige laguttak. Vi synes derfor det er mange gode grunner for å teste det ut, legger han til.

– Dere er ikke redde for å havne i skyggen av den godt innarbeidede langrenns- og skiskytteråpningen på Beitostølen samme helg?

– Det vil alltid kollidere med noe. Oppgaven er derfor å lage et produkt som er bedre enn andres. Vi må være offensive og ha tro på eget produkt, ikke tilpasse oss til andre. Målet er at andre skal tilpasse seg oss, sier Bråthen.

Trener i isspor
– Men hopperne kan ha lite snøtrening bak seg så tidlig på vinteren?

– Snøtrening har ikke lenger så stor betydning for å tilpasse seg det underlaget. Overgangen er blitt mer glidende enn før, ikke minst fordi hopperne vil få trene i isspor både i Trondheim og i Midtstua i mange uker i forveien. Plast-NM i stor bakke i Granåsen midt i oktober går også med isspor.

– Hvis værgudene spiller på lag med oss, kan det i tillegg bli snøhopping både på Rena, Lillehammer og i Vikersund fra andre halvdel av oktober, sier han.

Tidlig snølegging
– Erfaringsmessig har vi her på Rena kulde fra rundt første vinterdag, 14. oktober. Og med et nytt og godt snøproduksjonsanlegg trenger vi ikke mange dagene på å snølegge bakkene. Vår ambisjon er at Renabakkene skal være først i verden med snø hver høst, sier leder i Rena Idrettslag, Hans Petter Wahl Adolfsen, til ANB.

Han kan presentere to nye og ombygde bakker med tipp topp moderne profil. Ombyggingen tvang seg fram etter at den gamle og tradisjonsrike storbakken gikk ut på dato. FIS-sertifikatet utløp i 2007.

– Vi legger siste hånd på verket i disse dager, sier Adolfsen, som heller vil være NM-arrangør i november enn helt på tampen av sesongen, som var et alternativ. Da er ikke Rena like snøsikkert lenger, og hopperne er slitne og leie. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.