Gå til sidens hovedinnhold

Hopper inn i OL-kamp mot Oslo

Den tidligere stavkjempen Sergej Bubka skal hjelpe Lviv til å få vinter-OL på Oslos bekostning.

En samlet idrettsbevegelse i Ukraina har gått inn for å kaste seg inn i kampen om vinterlekene i 2022. I spissen for det som ser ut til å bli en ukrainsk OL-søknad, står president Viktor Janukovitsj, visestatsminister Boris Kolesnikov og selvsagt Sergej Bubka, visepresident i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) og president i Den ukrainske olympiske komiteen.

Bubka har vært drivkraften for å få fart på planene om å søke vinter-OL til Ukraina, og han kommer også til å få en nøkkelrolle i søkerkomiteen som skal nedsettes ganske raskt.

– Dette er et historisk øyeblikk for idrettsbevegelsen her i Ukraina. Ikke bare vil et eventuelt OL-arrangement skape mange ny jobber i regionen rundt Lviv, men det vil også bety investeringer som vil sette fart i både vinteridretten og turismen i landet vårt, hevder den tidligere gullvinneren i stav fra Seoul-OL i 1988 i et intervju med insidethegames.biz.

Dersom Lviv skulle vinne fram i kampen om å bli OL-arrangør om snaue ti år, kommer hoveddelen av arenaene til å bli liggende i de karpatiske fjellene i nærheten av Lviv, som er en by med 830.000 innbyggere.

Fra før er det vedtatt at Norge kommer til å søke OL i 2022 med Oslo som søkerby, dersom staten bestemmer seg for å gi økonomisk garanti til en slik søknad. Tyske München har også vært en aktuell søkerby til lekene i 2022, men mye tyder på at tyskerne heller kommer til å satse på å søke sommerlekene i 2024.

Hvem som blir vertsby for vinter-OL i 2022, avgjøres i 2015 (©NTB)

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft