*Nettavisen* Sport.

Hopperne endrer ingenting

Hopperne endrer ikke noe på sesongopplegget fram til VM. Til tross for at toppresultatene har uteblitt.

18.01.05 14:33

Hoppledelsen har hele tiden vurdert å gjøre endringer i sesongopplegget, dersom det skulle vise seg å være helt feil. Men nå har de bestemt seg for å ikke gjøre noe spesielt annerledes enn planlagt.

- Det kommer at det vi har sagt hele tiden. Vi føler at det ikke er noen krise. Vi har en gjeng med hoppere som er utrolig konkurransevillige. Feil å trene på annet enn konkurransesituasjoner. At Tommy (Ingebrigtsen) står over neste renn, er jo endringer man alltid har i løpet av en sesong, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til TV 2 Nettavisen.

Mindre fokus
Han sier videre at hopperne nå skal fokusere mindre på resultatene.

- Jeg føler at vi har prata litt mye om resultatmål. Dermed har fokus gått litt for mye bort fra selve idretten, og gleden over å hoppe godt på ski. Og det er dette vi kommer til å jobbe etter nå.

- Det er ikke dermed sagt at vi ikke har som mål å gå til topps. Du finner ikke noen hoppere hos oss som ikke ønsker å få til det allerbeste hoppet i den spesielle omgangen, eller på den spesielle treninga, understreker han.

Etter Sapporo
VM-troppen på fem hoppere skal tas ut etter rennene i Sapporo 5. februat. Det betyr i praksis at de som ikke er med der må se langt etter en VM-plass.

- De som skal med til VM bør ha gjort sine ting bra før Sapporo, og være med der for å si det sånn.

- Som alt annet blir uttaket diskutert i samråd. Men det er klart at det skal helt spesielle saker til for at jeg skal overstyre et uttak fra Mika Kojonkoski. Selv om det er jeg som formelt innstiller uttaket, forteller Bråthen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.