Gå til sidens hovedinnhold

Hopperne får bestemme farten selv

Nei, det er ikke en aprilspøk.

Mot slutten av sesongen ble flere verdenscuprenn i hopp ødelagt av for lav fart, spesielt skiflygingsrennene i Vikersund og Planica. Det mente i hvert fall de alle fleste – med unntak for det østerrikske vidunderbarnet Gregor Schlierenzauer, som hopper bakkene ned, og vel så det, uansett.

Fredag vedtok Det internasjonale skiforbundet (FIS) å prøve ut en ordning i plastrenn i sommer, der hopperne selv bestemmer.

Eller mer presist: Hopperne kan velge å hoppe fra en lavere avsats enn det juryen har bestemt, og får da en høyere meterverdi.

Det er renndirektør Walter Hofer som står bak ideen, og ifølge en pressemelding fra Norges Skiforbund fredag kveld var det full enighet på vårmøtet i FIS om å prøve ut det nye opplegget.

- Dette er utvilsomt veldig spennende. Jeg har stor tro på at dette er riktig veien for hopp til å utvikle produktet på. Vi trenger ikke kjøre omganger om igjen hvis vi må gå opp- eller ned på farten. Samtidig kan vi få mer rettferdig renn enn det vi har sett før. Forhåpentligvis kan vi få slippe alle pausene som fort har oppstått. Målsetting er at dette skal gi bedre flyt i rennene og redusere farene for utsettelser og avlysninger på grunn av at ikke alle hopperne får like forhold, sier Steinar Johannessen, som er leder i hoppkomiteen i Norges Skiforbund.

Johannessen tror ikke det blir aktuelt å innføre systemet i verdenscupen allerede kommende sesong.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken