RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hopperne svetter seg til suksess


SVETTE: Anders Fannemel slapper av i badstua sammen med Daniel-André Tande og Halvor Egner Granerud før det tradisjonelle nyttårshopprennet.
SVETTE: Anders Fannemel slapper av i badstua sammen med Daniel-André Tande og Halvor Egner Granerud før det tradisjonelle nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Slapper av før Nyttårsrennet.

Verdensrekordholder Anders Fannemel elsker å lade opp til hopprenn i badstua.

I Garmisch-Partenkirchen fikk NTB være med Fannemel og lagkameratene Daniel-André Tande og Halvor Egner Granerud inn i badstua på utøverhotellet.

- Her koser vi oss og slapper virkelig av, sier trioen.

Det er få steder hopperne slapper mer av enn i badstua. Her føles det som vi er milevis unna iskalde hoppbakker med snø og slaps.

- Det handler litt om å komme seg vekk fra hotellrommet. Det blir nok tid der. Jeg går også i badstua for å løsne litt på kroppen. Jeg føler meg mye mer klar fysisk og lettere i kroppen. Det føles bra, sier Fannemel.

Ingen hemmeligheter

Hopperen fra Hornindal elsker å sitte badstua.

- Det varierer hvor ofte jeg tar badstu, men på hotell med fine fasiliteter stikker jeg gjerne inn i badstua hver kveld, forteller mannen som har verdens lengste stående skihopp med 251,5 meter i Vikersund forrige vinter.

- Jeg slapper helt av. Jeg sitter ikke og pusher meg på noen som helst måte. Jeg sitter ofte der og prater med andre, som lagkamerater eller det slovenske laget, som ofte er inni der, forteller den sympatiske honndølen.

- Dere avslører hemmeligheter?

- Det er så lite hemmeligheter her, tror jeg, gliser Fannemel.

- Jeg liker gjerne at temperaturen er 90 grader, bare det ikke blir kastet for mye vann på. Du slapper bedre av uten all dampen. Jeg liker litt tørrere luft, sier Fannemel.

Han har hatt voldsomt formoppsving de siste ukene etter en trå start med svake plasseringer og diskvalifikasjoner.

- Drøm å komme hit

Nå er målet å vinne nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Det er ikke bare på trening landslagsgutta svetter for å bli hete favoritter i hoppbakken.

- Det er et av årets høydepunkter for oss skihoppere. Det er en drøm bare å komme hit. Når du har vært med her noen ganger, er det stor prestisje å kjempe i toppen. Det er stor motivasjon å prøve å vinne rennet, sier Fannemel foran fredagens renn.

Han har vist klar formstigning den siste tiden med følgende plasseringer: 12-8-6-4.

- Kan du vinne fredagens renn?

- Jeg føler jeg er en outsider denne gangen. Får jeg skikkelig flyt fra første hopp og føler jeg har god kontroll, så kanskje, sier Fannemel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere