Hoppgutta sørger for rekordsalg i Kollen

Foto: Erik Johansen / Scanpix

Ligger an til folkefest i Holmenkollen.

11.01.13 11:38

De norske hoppguttenes strålende prestasjoner i hoppbakken den siste tiden har ført til rekordsalg til den tradisjonsrike Holmenkollsøndagen.

I en pressemelding kan Skiforeningen fortelle at det allerede er solgt over 10.000 billetter til rennene som blir arrangert mellom 15 og 17. mars. Det er ti ganger mer enn hva de hadde gjort i fjor.

Anders Jacobsen er en av de som har vært med på å løfte interessen for hoppsporten i Norge den siste tiden, etter strålende prestasjoner i hoppuka. Nå håper han på fulle tribuner i Holmenkollen.

- Schlierenzauer fikk oppleve å hoppe for en fullsatt hjemmearena, og jeg håper vi får det samme den 17.mars. Holmenkollen har vært og er noe helt spesielt, det er en opplevelse folk må få med seg, sier Jacobsen.

Skandalerennet
Forrige sesongs hopprenn i Holmenkollen ble nærmest en skandale, da under 10.000 mennesker valgte å ta turen til hoppanlegget.

De dyre billettprisene, med 450 kroner som det billigste alternativet, fikk mye av skylden for det elendige fremmøtet.

Nettavisen var dagen etter forrige renn i kontakt med Oslo-ordfører Fabian Stang og daværende skipresident Sverre Seeberg. De kunne fortelle at til og medkongen reagerte på det stusslige oppmøtet.

Nå ser det derimot ut at arrangøren klarer å snu den vonde trenden.

- Halverte billettpriser, bred mobilisering og tidlig markedsføring har blitt tatt veldig godt i mot og ført til at mange flere har sikret seg billetter allerede. Nå faller dette sammen med svært gode prestasjoner fra utøverne, både i hopp, langrenn og kombinert, og det lover jo godt for en skikkelig folkefest i Kollen, sier styreleder i Holmenkollrennene Sverre Seeberg.

- Kongen kan glede seg
Nettavisen snakket med Oslo-ordfører Fabian Stang under Kick-off for rennene før sesongen.

Stang håper at kongen nå skal kunne glede seg over oppmøte i Kollen i år.

- Det er klart at Holmenkollen betyr mye for mange, og Hans Majestet er også glad i å være her. Jeg er sikker på at han vil være veldig glad hvis man nå virkelig får dette til – at man får opp stemningen og bevisstheten rundt det. Det at det var så få her i fjor, tror jeg er et utslag at det skjer så mye i vår tid, at vi må være flinkere til å fortelle om hva som skjer, og sånn at folk har lyst til å komme til kollen, sier Stang til Nettavisen.

Fredag er det klart for lagkonkurranse i polske Zakopane. Norge er favoritter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag