RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoppkometen får elektrosjokk

(FOTO: Heiko Junge/Scanpix)
Hoppesset Anders Jacobsen er tilbake i tilnærmet normal trening.

De norske hopperne er på treningsleir i Kuusamo, og sportssjef Clas Brede Bråthen er optimistisk på vegne av hoppukevinner Anders Jacobsen og resten av landslaget. Jacobsens mye omtalte kneskade er nå såpass bra at han trener som normalt, med unntak av løping.

Elektrosjokk
- Behandlinga går etter planene, og Anders har blant annet fått elektrosjokk-behandling på kneet. Det virker som det fungerer bra, men de endelige svarene får vi ikke på en stund enda, sier Bråthen til Nettavisen.

Bråthen mener kneet er den minste bekymringen nå, og har fullt fokus på at fjorårskometen skal kunne gjenta bedriftene fra sist sesong. Da må det psykiske være på plass.

- Vi bruker all energi på å nullstille Anders ut fra hva han presterte i fjor. Det er klart at det har vært enorme omstillinger i livet hans dette året. Men ok, det var ett fantastisk år. Nå skal vi gjenskape prestasjonene, sier Bråthen.

«Den ideelle idrettsutøver»
Mika Kojonkoski - og resten av teamet rundt hopperne - ønsker å skape det de kaller den «ideelle idrettsutøveren» av Anders Jacobsen og de andre landslagshopperne.

- Hvis man greier å ta med de gode prestasjonene og pågangsmotet, og samtidig greier å åpne øynene for den neste utfordringen, da har vi «den ideelle idrettsutøver», mener Bråthen.

Med ideelle utøvere håpe sportssjefen at Norge skal greie å produsere hoppere, som er mer stabile i verdenstoppen.

- I norsk hopphistorie har vi en lang tradisjon for å skape hoppere som bare er med i toppen en kort periode.

Dyrker hopperne for mye
- Hva tror du dette kommer av?

- Jeg tror vi har for lett for å dyrke utøverne litt for mye. Tommy Ingebrigtsen er for så vidt et eksempel på det. Vi ønsker å skape hoppere som vinner mer enn ti verdenscupseiere. Det er det kun Roar Ljøkelsøy som har klart, med sine elleve, påpeker Bråthen, som gir Miika Kojonkoski mye av æren for nettopp det.

Den mest positive meldingen fra hoppleiren for øyeblikket er at et par «gamle» ringrever er på vei tilbake.

- Bjørn Einar (Romøren) og Sigurd (Pettersen) er nå på et nivå de ikke har vært på lang tid, sier Bråthen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere