RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

Hopprenn avlyst etter fall

Sist oppdatert:
Andars Bardal og de andre norske hoppgutta leverte solid hopping i første omgang i Kuusamo. Men på grunn av sterk vind og stygge fall måtte rennet avlyses.

Sigurd Pettersen hoppet lørdag kveld inn til sjetteplass etter første omgang.

Anders Bardal ble beste norske på en femteplass etter hopp på 123 meter og 120 poeng. Men åtte hoppere før slutt ble rennet avlyst på grunn av for sterk vind.

Martin Hoellwarth tok en suveren ledelse etter hopp på 137.5 meter og 147.5 poeng før rennet ble avlyst.

Stoppet etter stygt fall

Arrangørene tok beslutningen om å avlyse hopprennet etter at Østerrikske Thomas Morgenstern falt stygt. Morgenstern ble fraktet bort fra bakken på båre etter fallet.

Roar Ljøkelsøy reagerte sterkt da han så 17 år gamle Morgensterns rundkast der østerrikeren traff bakken med ryggen først:

- Det er helt uforsvarlig å arrangere renn når forholdene er så vanskelige. Dette burde aldri vært satt i gang, sa den rutinerte norske hopperen til NTB.

Bruddskader

Thomas Morgenstern ble fraktet til sykehus i ambulanse, og det er usikkert hvor skadet han er etter fallet. Hopperen var imidlertid ved bevissthet hele tiden.

Ifølge ambulansepersonell har Morgenstern brukket beinet og pådratt seg indre blødninger, melder det finske nyhetsbyrået FNB.

Morgenstern var ikke den første som falt i vindkastene, men de andre slapp fra det med skrekken og skrubbsår.

Det blåste opptil ni sekundmeter vind under rennet.

Parodi

- Det var for dårligere forhold til å slippe utfor så mange, så lenge det var så mange urutinerte med, sa Norges landslagstrener Mika Kojonkoski til NTB.

Sportssjef Jan-Erik Aalbu var mer kritisk.

- De måtte kjøre bort en unggutt på 17 år, før de stoppet rennet. Jeg håper ikke han får ødelagt resten av sesongen. Det var ikke så mange som hadde problemer med vinden, men det var mange nok. De burde ha stoppet mye før. Det utviklet seg til en parodi, mente Aalbu.

- Juryen er satt til å gjøre en best mulig jobb, og de har vanskelige avgjørelser å ta. Men i dag var det ikke bra. De stoppet til slutt, men de burde ha gjort det mye, mye tidligere, fastslo Aalbu.

- Det har skjedd det samme før, og kommer helt sikkert til å skje igjen, mente Jan-Erik Aalbu.

Resultater:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere