RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Primoz Lovric/SCANPIX

Hoppsuksess på plast

Og nå skal Anders Jacobsen krone sommersesongen med seier.

Gregor Schlierenzauer har en imponerende seiersrekke i Klingenthal. Den vil Anders Jacobsen stoppe lørdag.

Da handler det om det siste rennet i sommerens Grand Prix-serie. Den østerrikske hoppkongen har vunnet det tilsvarende rennet de to siste årene.

Han har dessuten to seirer på snø i denne storbakken. Det betyr at han har gått til topps alle fire gangene han har deltatt der.

Tre norske seirer
- Klart det ville vært deilig å endelig beseire «Schlierie» i denne bakken. Jeg kan love at jeg skal gjøre mitt beste, sier en offensiv Anders Jacobsen til det tyske nettstedet Vogtland Sport.

Han har klart det én gang før i plastsesongen, som nå går mot slutten. I Zakopane i slutten av august vant østerrikeren første dag, men dagen etter var Jacobsen best og henviste Schlierenzauer til 2. plassen.

Dette er en av tre seirer som det norske landslaget har innkassert i løpet av GP-sesongen – som så langt har gått etter oppskriften, og vel så det.

Har nådd målet
Da forrige sesong ble evaluert i vår, bestemte hoppledelsen at laget i år skulle satse vesentlig hardere på sommersesongen. Dette for å være mer «på hugget» ved overgangen til snø, og ikke like mye på etterskudd i forhold til utlendingene som de siste årene.

Ambisjonene er til de grader blitt oppfylt. Grand Prix-sesongen ble innledet på best tenkelige måte, med seier i lagkonkurransen i Hinterzarten – signert Bjørn Einar Romøren, Anders Jacobsen, Tom Hilde og Kenneth Gangnes.

Fortsettelsen har vært like bra. For siden har både Jacobsen og Romøren triumfert individuelt. Men ikke nok med det:

Jacobsen har også en 2. plass. Johan Remen Evensen var på pallen i begge rennene i Zakopane (2. og 3. plass). Tom Hilde har to 4. plasser. Og Romøren har ytterligere tre topp 10-plasseringer.

Amman sammenlagtvinner
Med andre ord en meget hederlig fasit. Og klarer de å følge opp i lørdagens avslutningsrenn, vil nordmennene unektelig gå ut av sommersesongen med en god følelse.

Men sammenlagtseieren i Grand Prix får de ikke. Den har allerede sveitseren Simon Amman sikret seg, etter blant annet seier i de tre første rennene. Bak ham følger Robert Kranjec, Slovenia og Adam Malysz, Polen.

Jacobsen ligger på 6. plass med gode muligheter for å avansere på lista. Romøren er nummer ni, Hilde 12 og Evensen 15.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere