RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NY SJANSE: Alexander Stöckl er fornøyd med utøverne sine så langt i vinter.
NY SJANSE: Alexander Stöckl er fornøyd med utøverne sine så langt i vinter. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Hopptroppen får ny sjanse

Sist oppdatert:
Gjør ingen endringer.

Landslagstrener Alexander Stöckl gjør heller ikke foran kommende helgs verdenscuprenn i tyske Titisee-Neustadt endringer i sin verdenscuptropp.

De samme seks hopperne som forsvarte Norges ære i de tre første verdenscuprundene i Wisla, Ruka og russiske Nizjnij Tagil får fornyet tillit i Tyskland.

Troppen består dermed av Daniel-André Tande (Kongsberg), Robert Johansson (Søre Ål), Andreas Stjernen (Sprova), Anders Fannemel (Hornindal), Johann André Forfang (Tromsø), Halvor Egner Granerud (Asker).

- Vi er veldig fornøyd med prestasjonene i Nizjnij Tagil. Daniel og Johann kjempet om seieren første dagen og holdt samtidig på med å «krangle» om bakkerekorden. Alle viser god hopping under krevende forhold den andre dagen, der vi er litt uheldig, spesielt med de to beste fra dagen før, sier landslagstrener Stöckl.

Les mer: Svensk stjerne slått ut av magesjau

- Med alle seks utøvere innenfor topp 20 reiser vi videre til Neustadt i Tyskland. Der har vi neste mulighet til å vise oss fram i en lagkonkurranse for å se om vi kan fortsette serien med seiere, tilføyer han.

Det er lagkonkurranse i Tyskland lørdag og individuelt renn søndag.

Samtidig som Stöckls menn konkurrerer i Neustadt, skal reiser kontinentalcuplaget til sesongstart og viktige renn i Whistler, Canada.

- Det blir spennende å se om de nest beste er nærmere nå enn de var i høst. Vi har en klar målsetning for rennene i Canada og Finland, det er å hoppe inn en ekstra kvoteplass til hoppuka, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Sammenlagtlederen i kontinentalcupen har som tidligere friplass i hoppuka når den begynner i romjula.

Følgende utøvere er tatt ut til rennene i Whistler kommende helg: Tom Hilde (Asker), Joacim Ødegård Bjøreng (Røykenhopp), Joachim Hauer (Bækkelaget), Sigurd Nymoen Søberg (Furnes), Mats Bjerke Myhren (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen).

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere