Gå til sidens hovedinnhold

- Høres sprøtt ut

UEFA-styremedlem Per Ravn Omdal og flere fotballeksperter avfeier spekulasjonene om at Champions League-trekningen skal være fikset.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Fredagens Champions League-trekning, hvor hvem som skal møte hvem i kvartfinalene i turneringen ble avgjort, har i etterkant blitt offer for debatter og spekulasjon. Folk spør seg: Kan trekningen ha vært fikset?

NA24 - din næringslivsavis

Saken er den, at nesten to timer i forkant av at trekningen fant sted i sveitsiske Nyon, lå det endelige kampoppsettet ute på nettet, slik at man kunne lese at Liverpool skulle møte Arsenal, Manchester United skulle møte AS Roma, Schalke 04 skulle møte Barcelona og Fenerbache skulle møte Chelsea.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Konspirasjonsteoretikerne gnir seg i hendene.

- Trekningen er fikset
For omstendighetene rundt innlegget som ble postet på ICLiverpools forum gjør at denne saken fremstår som mer spesiell enn andre fanatiske spekulasjoner. 10.28 engelsk tid, ble dette innlegget publisert:

«Det går rykter om at trekningen har blitt fikset. Det er uten tvil sladder, men dersom det er riktig så blir det Liverpool mot Arsenal, Chelsea mot Fenerbache og Manchester United mot Roma. Ingen bettingselskaper vil ta imot spill heller.»

LES MER: - Trekningen var fikset

Trekningen fant sted nesten to timer senere.

UEFA, ved talsmann William Gaillard, har allerede blankt avfeid spekulasjonene:

- Det er ingen mulighet for at trekningen skulle ha vært fikset. Dette var en trekning foretatt foran millioner av fjernsynsseere, samt foran alt av offisielle representanter og ledelsen i alle involverte klubber.

Sier kategorisk nei
Nå gjør flere norske fotballtopper det samme. De nekter å tro at dette er mulig.

Per Ravn Omdal, tidligere president i Norges Fotballforbund og styremedlem i UEFA, avkrefter bastant spekulasjonene.

- Jeg må si kategorisk nei til spørsmålet rundt om spekulasjonene er sanne. Det høres rett og slett helt sprøtt ut. Dette kommer fra fanatikere, intet annet, uttaler han overfor NA24, og tilføyer raskt:

- Noe slikt ville man aldri, aldri turt å gjøre.

- Men er det ikke spesielt at resultatene ble gjengitt på forhånd?

- Nei – igjen, her må jeg kategorisk avvise at noe slikt kan ha skjedd, sier han.

- Hvem ville dette eventuelt ha gavnet?

- Ingen ville hatt glede av det. Det er åtte jevne lag, poengterer Omdal.

Eggen og Drillo tviler
En annen fotballtopp med kjennskap til mesterligaen og annen internasjonal fotball, er Rosenborgs sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen.

For tiden befinner han seg med Rosenborg på La Manga i Spania, og har heller ikke fått med seg spekulasjonene rundt trekningen.

- Men dette kan ikke ha skjedd. Jeg går bare ut fra at UEFA sine trekninger er riktige altså, så dette er nok bare tomme spekulasjoner. Mer vil jeg ikke uttale om saken.

Heller ikke tidligere landslagstrener for Norge og Irak, Egil «Drillo» vil kommentere den spesielle saken.

- Men det høres lite sannsynlig ut, sier han til NA24.

- Et knallhardt slag
Sportssjef i nyopprykkede HamKam og kommentator på Canal+, Lars Tjærnås, mener han ikke er mannen som kan avgjøre hva som har skjedd i denne saken, men tror noe slikt ville fått uante konsekvenser for fotballen.

- Dette er et område jeg heldigvis har lite greie på, skriver Tjærnås i en tekstmelding til NA24.

Men han vil ikke utelukke at noe slikt kan ha skjedd.

- Jeg så saken om spekulasjonene, og det er selvsagt mulig å jukse, sier han, og tilføyer:

- Det er massive interesser i fotballen, økonomisk samt sportslig. Men fotballen lever av merkevarebygging, med fair play som en bærebjelke. Dersom slike ting skulle være initiert fra toppen, vil det selvsagt være et knallhardt slag, understreker Tjærnås, som i påsken blir hjemme i moderlandet mens Hamar-laget drar til Tyrkia på treningsleir.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar