BERGEN (Nettavisen): En dyvåt gressmatte på Brann Stadion var scenen for en ny Brann-fadese i Bergen torsdag kveld. En stygg keepertabbe av tyske Lennart Grill, samt en personlig feil av Ole Martin Kolskogen før Vikings andre scoring, sørget for null poeng til bergenserne.

Etter elleve minutter glapp Grill ballen rett ned i føttene på Sebastian Sebulonsen som enkelt kunne sende Viking i føringen.

- Dritt, det er ordet som beskriver det veldig bra. Så enkelt som det. Det var en drittkamp, spesielt fra meg. Jeg er lei meg på vegne av laget. Det var tydelig min feil på en dag som ikke hadde noe med fotball å gjøre. Det var umulig å spille på denne banen. Det var bare lange baller, sier Grill til Nettavisen etter kampen.

Tyskeren som er på utlån fra Bayer Leverkusen hadde alt annet enn en god dag i Brann-målet. Etter kampen var trener Horneland tydelig på at han ikke utelukker endringer på keeperplassen etter nok en tabbe av tyskeren som har vært involvert i flere uheldige baklengsmål etter at han kom til klubben.

- Kampen er helt jevn, men det er to individuelle feil som gjør at Viking tar den og vi taper, sier Horneland til Nettavisen etter kampen torsdag kveld.

Han fortsetter:

- Det er synd for gutten og synd for Brann. Det kommer et press på både han og klubben, så må vi gjøre våre vurderinger utifra det. Vurderingene må vi få lov til å jobbe litt med de neste dagene, sier Horneland før han påpeker at Håkon Opdal «alltid er klar».

Brann-treneren er tydelig på at det er flere faktorer som spiller inn når han skal sette opp laget sitt til kampen som kommer allerede om tre dager.

- Det er kontinuitet som er vurderingen. Vi forsøker å bygge et lag utifra det og at de er sammen over tid. De må få spille sammen om vi skal evne å stå i divisjonen, men det er ikke helt statisk, forklarer Horneland om hvordan han tenker.

Grill på sin side håper og tror at han vil få fornyet tillit.

- Frykter du å bli vraket til neste kamp?

- Jeg håper ikke det. Jeg tror jeg kan hjelpe dette laget, slik jeg gjorde på søndag mot Odd der jeg hadde noen gode redninger. Så klart må jeg gjøre færre feil. Det var min verste dag siden jeg kom hit, sier han.

Nettavisen lykkes ikke med å få en kommentar fra Håkon Opdal etter torsdagens kamp, men 39-åringen uttaler til BT at han føler med sin keeperkollega.

- Vi er lagkamerater og er sammen om dette. Det smerter når du ikke presterer slik du ønsker. Det er vi andre keepere som vet hvor vondt det føles, sier Opdal til lokalavisen.

Grill er selv smertelig klar over at torsdagens tap var et hardt slag i jakten på fornyet kontrakt i Eliteserien.

- Jeg bare glapp ballen, men det er ikke lov og skal ikke skje. Det skjer ofte når det er veldig vått. Det var stille i garderoben. Man kan ikke si så mye etter en slik kamp. Jeg synes det er vanskelig å analysere. Det var ingen taktikk annet enn å slå ballen opp. Det var veldig vanskelig i dag, avslutter tyskeren.

Brann har åtte poeng opp til trygg plass med seks kamper igjen av sesongen.