RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hörnqvist med tre kjappe mål for Pittsburgh


Pittsburgh Penguins Patric Hörnqvist (72) julbler sammen med Jevgenij Malkin (71) etter sitt rekordraske hattrick. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB scanpix
Pittsburgh Penguins Patric Hörnqvist (72) julbler sammen med Jevgenij Malkin (71) etter sitt rekordraske hattrick. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Svenske Patric Hörnqvist scoret tre mål på 2 minutter og 47 sekunder for Pittsburgh Penguins tirsdag. Det er det raskeste hattricket i klubbens historie.

Colorado Avalanche ble slått med 6-3 på egen is. Prestasjonen til den 31-år gamle svensken holder likevel bare til det 21. raskeste hattricket i NHLs historie.

NHL raskeste tremålsscorer er Bill Mosienko som banket inn tre mål på 21 sekunder for Chicago i 1952.

Det var en annen svenske, Nils Ekman, som hadde den forrige rekorden i Penguins. Den var på fire minutter og 10 sekunder, satt i 2006.

– Han er ganske enkelt en flott person og en fantastisk lagspiller, sa treneren Mike Sullivan om svensken.

– Det var en bra kveld å få et hattrck på. De to siste målene var ren flaks. Det var en slik dag da pucken stusset riktig fra kølla di. Du tenker ikke, du bare skyter. Hvis du ikke vet hvor pucken havner så vet ikke målvakten det heller, sa Hörnqvist.

Med seieren tok Pittsburgh seg opp til 27 poeng. De er 6 poeng bak divisjonsleder og regjerende NHL-mester Washington Capitals.

Det er Tampa Bay som er det beste laget i NHL etter at rundt en tredel av sesongen er unnagjort. De har 43 poeng etter 21 seire på 29 kamper. Tirsdag slo de Detroit Red Wing 6-5 etter å ha avgjort bortekampen på straffer.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere