Gå til sidens hovedinnhold

Horpestad lysten på revansje

Tom Horpestad var ergerlig etter at Riva del Sole galopperte seg bort i Oslo Grand Prix. Nå har den utflyttede nordmannen interessante oppsitt både lørdag og søndag på Solvalla og gleder seg til å vise sin revansjelyst.

- Det er ikke fritt for at det falt noen stygge gloser da Riva del Sole feilet i Oslo. Enda verre ble det egentlig å tenke over det som skjedde i etterkant. Min plan var nemlig å være bra med fra start, styre fram utvendig for Opal Viking og deretter satset på at Riva del Soles kjempekrefter skulle avgjøre. Med fasit i hånd tror jeg Riva del Sole skulle hatt et høyt bud inne på seieren etter et løp utvendig for en for dagen svak Opal Viking, resonnerer Tom Horpestad.

Her kommer Nettavisens tips til lørdagens V75.

Her kommer tipsene til søndagens løp.

40 i trening nå
I øyeblikket har Tom Horpestad 40 hester i trening på gården like ved Årjäng. Utover sommeren og høsten vil det tallet øke – når han får inn en del 2-åringer. Eks-rogalendingen trives perfekt i Sverige:

- Jeg har det kjempebra. Har hardtsatsende eiere i ryggen som kjøper gode hester. Jeg er ikke helt fornøyd med uttellingen på stallen totalt sett så langt i år, men nå er det mange som begynner å ”slippe seg løs”, sier Tom Horpestad.

Revansje av Riva?
Riva del Sole kommer til start med nummerdekken 9 i 7. løp/V75-3/V5-5 lørdag. Tom Horpestad er ikke glad for bakspor:

- Hun er nok best når hun er med der framme direkte, og aller best er hun fra tet, men hun møter hopper hun har slått tidligere. Og formen er bra. Jeg kjørte hurtig med henne i går, og da kjentes hun veldig bra ut. Bakspor er et lite minus, men hun er såpass bra at jeg absolutt holder henne for å være en av favorittene, sier Årjäng-treneren.

Gasser søndag
Søndag sender Tom ut 3 Santana Ås i Treåringseliten med 300 000 kroner i førstepremie. Spotlite Lobell-sønnen tro til med et kjempeløp på Bjerkes Oslo Grand Prix-dag og vant sprettlett på 1.13,7a/1609 meter. Nå står ekvipasjen flott til i spor tre i 4. løp/V65-1/V5-3:

- Hesten har vist kapasitet fra første stund, men var veldig urutinert og valpete den første tiden. Heldigvis har han blitt mye mer voksen i løpet av vinteren, og nå begynner han å bli riktig så bra. Jeg klemmer til fra start søndag i håp om tet, men det er to motstandere jeg frykter: 1 Lotto som er startrask og som har gjort nesten alt riktig, samt 8 Adrian Chip som virker å være en kanon, avrunder Tom Horpestad.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto