*Nettavisen* Sport.

Horrem vil ha Drillo-hjelp

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

Iver Horrem mener Drillo kan hjelpe ham og makker Øivind Hordvik til å nærme seg verdenseliten i sandvolleyball.

Onsdag var Iver Horrem på Ekebergsletta for å spille en showpreget fotballkamp i forbindelse med Norway Cup. Egil «Drillo» Olsen var manager for motstanderlaget, og Horrem benyttet anledningen til å slå av en prat med landslagssjefen i fotball.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Horrem og Drillo har nemlig vært i kontakt med hverandre før. Da Horrem var makker med Bjørn Maaseide var duoen i kontakt med Drillo for å få ham med som motivator og videoanalytiker, og Drillo var ikke avvisende. Men så skjedde ting fort, og Drillo ble landslagssjef i fotball igjen.

Nå som mye tyder på at Drillo blir ferdig som landslagssjef etter inneværende sesong, ønsker Horrem å lufte et eventuelt samarbeid igjen.

– Han har stor erfaring med lag og lagbygging. Han er ekstremt flink til å få folk til å få troen på at det umulige er mulig, sier Horrem.

– Kan revolusjonere statistikkbiten
– I tillegg kan han være med å revolusjonere statistikkbiten innen sandvolleyball. Vi bruker video fra før, men ikke godt nok. Vi ser på video av motstanderne før turneringer, men vi går ikke detaljert igjennom materialet og analyserer hver ballhandling til motstanderne. Der tror jeg det er mange poeng å hente i løpet av en sandvolleyballkamp, sier Horrem til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Drillo har ofte blitt observert på den årlige sandvolleyturneringen i Stavanger, og betegner seg selv som passe interessert. Men synes det er for mye oppstyr og bråk underveis i kampene. Han er noe lunken til interessen fra Horrem.

– Det stemmer at det har vært kontakt mellom oss, men jeg vet ærlig talt ikke om jeg har så mye å bidra med. Jeg kan for lite om idretten, sier Drillo til ANB.

Men Horrem mener det bare er en fordel.

– Vi trenger en dyktig mann utenfra. En som kan se ting med nye øyne. Drillo skal ikke være så redd for at han ikke kan så mye om den tekniske biten. Der er vi gode nok selv. Vi vil ha system-Drillo inn i vårt team, sier Horrem.

Vil vinne en verdensturnering
Horrem (1.90 høy) og Hordvik (2.02 høy) har ambisjoner om å være med å kjempe helt i toppen av verdenseliten. En elite det etter hvert har blitt utrolig vanskelig å komme seg opp til.

– Det er tøft, men vi har ambisjoner om å kjempe oss inn i verdenstoppen. Jeg mener vi har alle fysiske forutsetninger til å klare det, og hvis Drillo blir med som mentor og analytiker kan det være med å heve oss mange hakk, sier han.

– Kan dere bli verdens beste?

– Nja. Vi kan kanskje ikke legge lista så høyt, men at vi på sikt kan vinne en turnering i verdensserien, tror jeg kan være mulig, sier Horrem.

– Så Drillo kan være med å bidra til at dere vinner deres første turnering?

– Ja, det hadde vært drømmen, sier Horrem.

Drillo har kontrakt med landslaget ut årets sesong, med muligheter til forlengelse dersom Norge kommer til fotball-VM i Sør-Afrika. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.