Gå til sidens hovedinnhold

Hørt om denne dama?

ikke alle har hørt om Desiree Bjerke, men nå er hun og ti snowboard-kjørere OL-klare.

Oslo (ANB): Olympiatoppen tok lørdag ut ytterligere 11 utøvere til OL i Vancouver. På lista sto en veteran som ikke akkurat er bortskjemt med oppmerksomhet.

Skeleton-utøver Desiree Bjerke kvalifiserte seg for de olympiske vinterlekene i Torino for fire år siden – og har gjort det denne gangen også.

Gode resultater
Uten at så mange har lagt merke til akkurat det. 38-åringen fra Fredrikstad har imidlertid levert så gode resultater også denne sesongen at toppidrettssjef Jarle Aambø fant plass til henne i OL-troppen.

Bjerke har deltatt i fem av vinterens verdenscup-konkurranser. Fasit er plasseringene 18, 17, 20, 18, 17 og 17. I den interkontinentale cupen har det imidlertid gått langt bedre. I tyske Winterberg før jul var Bjerke helt opp på niendeplass. De øvrige fire konkurransene har endt med 12., 11., 11. og 10. plass.

Det gir Bjerke en 27. plass på verdensrankingen i skeleton i øyeblikket. Og for de som ikke måtte vite hva skeleton er, handler det om å kjøre raskest mulig ned en bane på kjelke – med hodet først.

Desiree Bjerke ble for øvrig nummer ni i forrige Torino for fire år siden.

10 brettkjørere
Ved siden av den relativt ukjent skeleton-jenta, fikk ti snøbrett-utløvere grønt lys for OL lørdag: Kjersti Ø. Buaas (halfpipe), Linn Haug (halfpipe), Helene Olafsen (snowboardcross), Lisa H. Wiik (halfpipe), Fredrik Austbø, Joachim Havikhagen (snowboardcross), Tore V. Holvik (halfpipe), Roger S. Kleivdal (halfpipe), Ståle Sandbech (halfpipe), Stian Sivertzen (snowboardcross).

Dermed har 78 norske utøvere fått klarsignal. Følgende ble tatt ut lørdag. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene