RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoset: - En fantastisk start

Sist oppdatert:
Molde snudde 0-1 til seier i Østfold, og leder dermed Adeccoligaen. Les om 1. divisjonsrunden her.

Den tidligere Fredrikstad-spilleren Martin Wiig ga Sparta en overraskende ledelse mot seriefavorittene, men Øyvind Gjerde og Rune Ertsås snudde kampen for Molde etter pause.

Det ble en real sliteseier for romsdalingene. De måtte klare seg uten flere av sine største stjerner. Verken Magne Hoset, Daniel Berg Hestad, Trond Strande eller Thomas Mork kunne spille.

Satt i sofaen
Likevel endte det med suksess.

- Jeg hørte det hele på radio og vet ikke hvor fortjent seieren var, men det var sinnssykt deilig med tre poeng. Vi snudde det igjen. Ni av ni mulige poeng er en fantastisk start, sier Hoset til Nettavisen.

- Men vi må skjerpe oss på bortebane. Spesielt i 1. omgangen. Vi kan ikke ligge under i hver bortekamp, legger han til. Og sikter til at Molde snudde til seier også borte mot Sogndal i serieåpningen.

- Men å vinne på dårlige dager er opprykksform?

- Ja, det er det. At vi snur det igjen vitner om moral, sier han.

- Hvordan var det å følge laget på radio?

- Jeg satt litt. Så gikk jeg litt rundt. Så surfet jeg innom en haug med nettsteder. Men det var helt forferdelig. Spesielt da vi lå under, og jeg visste at jeg kunne bidratt med rutine og ferdigheter, sier han.

- Er du tilbake mot Hønefoss?

- Ja, jeg håper å kunne være tilbake på fellesøkten på treningen senest onsdag.

På grunn av de store skadeproblemene fikk 16 år gamle Fredrik Samdal Solberg sin Molde-debut.

Moss slo tilbake
Ellers viste Moss, som fikk 0-3 i sekken av Molde sist, at de også vil være med helt i toppen av divisjonen. Bryne ble slått hele 4-0 på Melløs, etter at mossingene ledet 3-0 etter bare en drøy halvtime.

Sogndal fikk sin første seier da Raufoss ble slått 2-1 i Sogndal. Henrik Furebotn scoret først for hjemmelaget, men Henrik Nyhus utliknet kvarteret før slutt. Andreas Moen ble imidlertid den store helten da han ga Sogndal seieren 2-1 i kampens siste minutt. Notodden, som ikke tapte i 2. divisjon i fjor, er fortsatt ubeseiret i serien under Jan Halvor Halvorsens ledelse. De to første seriekampene i 1. divisjon endte uavgjort. Søndag ble Løv-Ham slått 3-0 i Notodden.

Fjorårets toppscorer i 2. divisjon, Kenneth Kvalheim, scoret sitt andre mål for Notodden denne sesongen i kampen.

Det er imidlertid langt igjen til Adeccoligaens toppscorer. Bodø/Glimts Trond Olsen står med fem mål etter tre serierunder.

Se her for alle resultater og kampfakta.

Se her for tabellen.

Se her for toppscorerlista.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere