Hoset: - Mobbingen er borte

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Molde-stjernen er glad han tok opp kampen med mobberne.

30.06.11 20:08

Tidligere denne sesongen gikk Magne Hoset ut i media og fortalte at han hadde sett seg fullstendig lei på mobbing og hets fra tribunene i norsk fotball.

- Jeg synes det er blitt et problem. Det er veldig mange som føler seg mobbet, og jeg er en av dem. Det står igjen 11-12-åringer etter kamper og slenger dritt til meg, med ord de nesten ikke kan en gang. Det gjør meg irritert, sint og veldig, veldig skuffet over at foreldrene har samvittighet til å sitte å høre på det der, sa Hoset i mars.

- Ikke hørt noe mer
Da Nettavisen snakker med Hoset etter Moldes seier over Vålerenga på Ullevaal onsdag kveld, forteller han at ting er blitt bedre siden han fortalte åpent om mobbingen.

- Det er blitt kjempebra, og jeg har ikke hørt en eneste ting siden jeg gikk ut og sa fra. Mobbingen er borte. Alle har vært med på å ta tak i dette, spillerne, klubbene og supporterne. Jeg har snakket med mange spillere som var i samme situasjon som meg, og de har ikke hørt noe mer de heller, så all honnør til klubbene og supporterne, forteller Hoset til Nettavisen.

Tar gjerne støyten
Han angrer derfor ikke på at han gikk til pressen og fortalte om problemet.

- Det er et problem som ikke bare er i fotball, men i samfunnet generelt, og det trengte derfor å bli satt litt i lys. Jeg måtte gå ut og sette standarden, for jeg orker ikke å bli tråkket på og sjikanert fordi jeg spiller fotball. Det synes jeg ikke noe om, derfor sa jeg det jeg sa og tok den kampen. Hvis jeg da blir syndebukk eller den som tar støyten først, og det har en innvirkning, så gjerne for meg, sier Hoset.

Ikke overrasket
Han kommer ikke til å slutte å si fra, om han opplever sjikane i fremtiden.

- For meg var det viktig å si fra på det tidspunktet, og jeg kommer til å fortsette kampanjen mot mobbing, påpeker Hoset, som ikke er forundret over at meldingene fra tribunene nå uteblir.

- Jeg er ikke overrasket over at det har bedret seg. Supporterne skjønner at jeg måtte si fra, og det handler om hvordan man skal behandle andre mennesker, forteller han.

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.