*Nettavisen* Sport.

Hoset: - Vi hadde flaks!

Foto: Scanpix

LERKENDAL (TV2 Nettavisen) - Vi ble til tider rundspilt og skapte nesten ikke målsjanser, likevel tar vi med oss tre poeng til København. Stort mer flaks kan man ikke ha - selv i fotball.

15.04.05 09:52

ROSENBORG - FC KØBENHAVN 0-1: Slik oppsummerer Magne Hoset kveldens Royal Leauge-forestilling på Lerkendal.

Midtbaneeleganten var selvfølgelig strålende fornøyd med seieren, som holder liv i danskenes finaledrøm.

For målsettingen er i følge møringen klinkende klar: FC København skal hente hjem historiens første Royal Leauge-trofe.

Klyvene sitter
- Rosenborg var bedre enn oss i det aller meste. Men i motsetning til trønderne tok vi vare på sjansen vi skapte. I min tid i København har vi aldri vært mer effektive enn i denne kampen. Snakk om timing, smiler Hoset, som viste at formen er solid.

På sedvanlig vis klinte han til med noen sugende løp og selv med ballen i beina distanserte han motstanderne.

- Klyvene sitter som de skal og godt er det. Jeg føler meg skikkelig pigg for tida og tror det kan bli moro utover våren – både i serien, i Royal Leauge og på landslaget, sier han og kvitterer kontant når han blir bedt om å kommentere trener Hans Backes påstand om at Åge Hareide bruker ham feil på landslaget:

- Akkurat det har jeg absolutt ingen kommentar til!

Skuffet over trønderne
Selv om turen til Trondheim ga full pott og ble ikke møtet med hjemlige patrioter bare positiv for Hoset. Hver gang nordmannen på gjestenes lag var i nærheten av ballen, haglet mishagsytringene fra tribunene. Noe som skuffer spilleren fra vertskapets nabofylke.

- Jeg har aldri sagt et negativt ord om RBK-patriotene og om trønderne. Tvert i mot; jeg har alltid trivdes på Lerkendal. For å være helt ærlig så kunne de spart seg buingen. Ufint, men sånn er det vel å være i denne bransjen, sier han med et litt oppgitt skuldertrekk.

Ikke tøffe nok
For Rosenborg ble møtet med laget fra «kongens by» nok en nedtur.

I motsetning til seriepremieren mot Aalesund skapte hjemmelaget et lass med målsjanser denne gang, uten at det ga uttelling.

- Vi blir for tafatte foran motstanderens mål. Det ble alt for enkelt for Københavns forsvar å rydde unna ballen. Dette må vi rette på, sier Per Joar Hansen.

Selv om Rosenborg-treneren gjør så godt han kan med å fokusere på det positive, klarer han ikke å skjule skuffelsen over at han må gå tomhendt fra en kamp mannskapet hans styrte fra start til mål.

- Vi sliter litt i oppoverbakke for tida. Trøsten får være at vi har tatt et langt skritt i riktig retning spillemessig de siste dagene. Før eller siden må vi jo få betalt for strevet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag