RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoset: - Vil slite i bunn

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Magne Hoset tror Molde vil slite i bunn om laget fortsetter å sløse bort de utroligste sjanser.

AKER STADION (Nettavisen): MOLDE–TROMSØ 0-0:

- Dette holder ikke. Et nyopprykket lag som oss må sette så store sjanser om vi fortsatt vil være et Tippeliga-lag til neste år, sier Hoset til Nettavisen.

En oppgitt Hoset ergrer seg spesielt over to Molde-sjanser som på utrolig vis ikke ble omsatt til mål:

22 min: Mame Biram Diuof står fullstendig alene på fem meter med kun Sead Ramovic mellom ballen og målet. Diouf blåser ballen himmelhøyt over mål.

81 min: Kampens absolutt største sjanse. Sead Ramovic redder Daniel Berg Hestad første skudd fra sju meter. Ballen triller tilbake til Berg Hestad, som har bare å skyte returen i mål, men treffer Tromsø-forsvarer Kevin Larsen i hodet på streken.

- Helt utrolig at det går an, sier hovedpersonen selv, Daniel Berg Hestad.

- På den første sjansen kommer jeg for tett på Ramovic slik at jeg ikke får avsluttet skikkelig, men får ballen tilbake. Det er åpent mål, men jeg ser at Kevin Larsen kommer inn fra venstre. Jeg forsøker derfor å plassere ballen i mål, men treffer hodet til Larsen på streken, sier en lettere oppgitt og skuffet Daniel Berg Hestad om den fete sjansen som burde ha gitt Molde en etterlengtet hjemmeseier

Slurver på treningsfeltet
Molde har i løpet av sine tre første Tippeliga-kamper produsert en rekke klare målsjanser. Mot Tromsø kunne Nettavisen telle ni målsjanser for hjemmelaget – uten uttelling.

Både Magne Hoset og Daniel Berg Hestad mener at mye av forklaringen på lagets ineffektivitet foran mål har med spillerne innsats på treningsfeltet å gjøre.

- Spillerne slurver på trening. Vi er unøyaktige i avgjørende situasjoner på trening, men tar det ikke alvorlig. Vi tror at det vil ordne seg i kamp, noe det ikke gjør. Vi må bli mer fokuserte på trening, mener Hoset.

Hestad er langt på veg enig med sin lagkamerat.

- Jeg er enig med Magne. Vi mangler samtidig selvtillit foran mål både på trening og i kamp.

- Det gjør vondt
Selv om Molde har produsert store målsjanser på hjemmebane og spilt jevnt borte mot Fredrikstad, står laget kun med to poeng etter tre kamper. I tillegg har laget kun maktet å score ett mål, på straffe mot Fredrikstad.

Molde-trener Kjell Jonevret vil ikke krisemaksimere situasjonen, men innrømmer at laget snart må begynne å score og vinne kamper.

- Det gjør selvfølgelig vondt å se sitt lag bomme på så mange åpne målsjanser. Men så lenge vi skaper sjanser vil målene komme snart, sier Jonevret.

- Dere har fem spisser tilgjengelig, som ennå ikke har scoret et mål. Er du fornøyd med spissene du har?

Jonevret tygger litt på spørsmålet, tar seg tid og tenker seg om før han svarer:

- Jeg skulle gjerne hatt en Ronaldinho eller to, men jeg må jobbe med de spissene jeg har til rådighet, sier Jonevret som også mener spissene mangler selvtillit foran mål.

Nilsen fornøyd
Tromsø-trener Steinar Nilsen var godt fornøyd med ett poeng borte Molde.

- Vi manglet den spruten som vi har hatt i de to første kampene. Det var noe som manglet. Derfor er jeg godt fornøyd med å hente ett poeng på en vanskelig arena, sier Nilsen.

Se høydepunkter fra kampen på TV 2 Sumo!

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere