*Nettavisen* Sport.

Hoset ble drapstruet

Foto: Scanpix

To vakter passet på Magne Hoset på Kråmyra stadion lørdag, etter at han ble drapstruet foran hatkampen mellom Aalesund og Molde.

14.01.04 10:26

Ordkrigen var tøff foran møtet mellom Aalesund og Molde på Kråmyra lørdag. Moldes Magne Hoset kom med sitt bidrag da han sa at han aldri har likt sunnmøringer. Det angrer han på i dag.

- Aktuelt å bli hjemme

Fredag kveld kom et trusselbrev i postkassen hvor han ble truet på livet. Det satte Møre og Romsdals-derbyet i fare for 23-åringen.

- En stund var det aktuelt å bli hjemme. Men jeg bestemte meg for at jeg ikke ville at dette skulle knekke meg. Men jeg må innrømme at det var spesielt å være på Kråmyra, sier han til Sunnmørsposten.

Uttalelsene hans om sunnmøringer var ikke ment alvorlig, men han skjønner at noen har tatt det mer personlig enn det var ment.

- Jeg ønsket bare å bidra til å hausse opp stemningen. Men det er tydelig at noen tolket det feil, sier han.

Og han kommer ikke til å anmelde saken.

- Nei. Jeg ønsker å gjøre meg ferdig med det hele. Jeg regner med at dette er gjort i sinne, og for å få meg ut av fatning, sier han til Sunnmørsposten.

- Anbefaler anmeldelse

Politiet i Molde opplyser mandag ettermiddag at de ikke vil etterforsker saken.

- Vi har tatt den vurdering at vi ikke vil gjøre noe aktivt for å etterforske saken, sier jourhavende jurist ved Molde politistasjon, May Britt Berg, til TV 2 Nettavisen.

Berg opplyser at Hoset er velkommen til å ta kontakt hvis han ø nsker det.

- På generelt grunnlag anbefaler vi å anmelde alvorlige trusler. Vi ser alvorlig på trusler, og spesielt hvis det dreier seg om drapstrusler, sier Berg.

"Stormen" tar avstand

Supporterklubben til Aalesund, "Stormen", sier en i melding på deres hjemmeside at de tar avstand fra truslene mot Magne Hoseth

- Stormen vil på det sterkeste presisere at vi tar en klar avstand fra truslene som er sendt Magne Hoseth. Slikt skal IKKE forekomme, og vi minner om at vedkommende vil bli eksludert umiddelbart om vi finner ut hvem det var. Dette er en syk form for humor, som ikke under noen omstendigheter er akseptabelt.

- Vi legger oss flate, og unnskylder brevet til både Magne og hans nærmeste. Vi håper selvfølgelig at dette var ment som en spøk, men det skal uansett ikke skje!, heter det på supporteklubbens nettside.

Flere truet

Hoset er ikke den eneste fotballpersonligheten som har opplevd å bli drapstruet. Azar Karadas fikk Brann-fansen på nakken da han dro til Rosenborg.

Også TV 2-ekspert Ivar Hoff har blitt truet av bergenserne. Det var da han var trener for rødtrøyene. I tillegg har Mini Jakobsen fått krasse trusler fra moldefansen.

Utenfor Norges grenser har spillere blitt truet på livet rett som det er. David Beckham fikk nylig kuler i posten, mens Sol Campbell, Michael Duberry og Christian Ziege er andre som har fått drapstrusler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.