*Nettavisen* Sport.

Hoset ble helten

ARKIVFOTO: Magne Hoset og Alexander Ødegaard da FCK og RBK møttes i La Manga.

ARKIVFOTO: Magne Hoset og Alexander Ødegaard da FCK og RBK møttes i La Manga. Foto: Arkiv: Gorm Kallestad / SCANPIX

Magne Hoset sørget for 2-2 med sitt siste spark på ballen i Royal League-kampen mellom FC København og Rosenborg i Parken.

03.03.05 23:04

FC KØBENHAVN - ROSENBORG 2-2: Rosenborg hadde det danske storlaget FC København i kne i Parken torsdag kveld. Trønderne ledet 2-1 da kampen gikk inn i overtid.

Over tre minutter senere utlignet Magne Hoset til 2-2.

24-åringen fyrte løs med en hel volley fra 14 meter og kunne slippe jubelen løs da ballen suste inn i Espen Johnsens venstre hjørne. Utligningen var velfortjent.

Og skuffende - for Rosenborg.

Fornøyd med ett poeng
- Når du er ett minutt på overtid av overtiden, så tror du det skal gå greit. Men det å komme hjem herfra med ett poeng er vi i utgangspunktet fornøyd med, sier Rune Skarsfjord, assistenttrener i Rosenborg, til TV 2 Nettavisen.

Hjemmelaget skapte de fleste sjansene i den første kampen i mellomspillet i Royal League. Men det var Rosenborg som tok ledelsen - gjennom målkongen Ståle Stensaas.

Venstrebacken scoret på et langskudd to minutter før pause. FCK-keeper Balazs Raboczki burde strengt tatt reddet, men like fullt var det Stensaas' fjerde mål i Royal League.

33-åringen scoret kampens eneste mål da Djurgården ble slått 1-0 i den siste kampen i gruppespillet, og sørget med det for at Rosenborg gikk videre til mellomspill.

- Han har aldri vært så god som han er nå. Han er veldig involert i frisparksituasjoner, og kommer ofte høyt opp og på skuddhold. Både på avslutning og på innlegg er han veldig viktig for oss, konstaterer Per Joar Hansens assistenttrener.

Vakkert mål
Álvaro Santos utlignet til 1-1 ni minutter etter pause. Den 25 år gamle brasilianeren kjørte karusell med Bjørn Tore Kvarme og traff nettmaskene fra kort hold. Vendingen i forkant av målet var et lite stykke kunst.

- De har to spisser som ligger litt utenpå det nordiske nivået. Når du vender bort Bjørn Tore Kvarme i ett steg, så er du bra. Det ser ut som vi har kontroll, men så tar han en utrolig vending, sier Skarsfjord med beundring i stemmen.

Frode Johnsen ga Rosenborg ledelsen for andre gang. En corner fra venstre fant Johnsen, som overraskende uforstyrret kunne heade ballen i mål. Og det målet så lenge ut til å bli kampens siste.

Men Magne Hoset ville det annerledes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.