Det var en gråtende svensk langrennsprofil som tirsdag stilte til intervju etter at hun måtte nøye seg med en skuffende 9. plass på 10-kilometeren på den 4. etappen av Tour de Ski.

Til blant annet NRK forklarte Karlsson den skuffende prestasjonen med at hun hadde skadet seg før rennet da hun tok pull-ups på hotellrommet.

- Jeg måtte ta smertestillende tabletter for å stille til start, sa Karlsson etter tirsdagens etappe i italienske Toblach.

Karlsson skal ha tatt gjort pull-ups hengende i en list over døren på hotellrommet, men det hele gikk galt da listen sviktet.

Tirsdag kveld har den svenske langrennsprofilen lagt ut et bilde på Instagram av den ødelagte listen som hun viser langefingeren sin til.

Hotellsjef reagerer

Det svenske landslaget bor på Apparthotel Germania under etappene i Toblach og nå stusser hotellsjef Andreas Trinker over det som har skjedd.

Svenske Expressen har vist Trinker bildet som Karlsson har delt på Instagram og han reagerer nå på at Karlsson i det hele tatt har tatt pull-ups på listen over døren.

- Jeg har ikke hørt noe om det her, men hvorfor har hun tatt pull-ups på rommet. Det er ikke greit. Vi har et treningsrom der man kan trene, sier Trinker til Expressen.

Hotellsjefen forklarer at det kun er svenskene som bor på hotellet og at de derfor kunnet åpne treningsrommet til tross for restriksjoner knyttet til smittevern.

Han bekrefter at Karlsson har tilgang til rommet.

Hotellsjefen legger også til at de har et godt forhold til det svenske landslaget som har bodd på samme hotell i 11 år.

- Men det her var ikke bra, sier Trinker.

Usikker på om hun kan fullføre

For Karlsson og de andre langrennsløperne i Toblach fortsetter i utgangspunktet Tour de Ski med ny etappe allerede onsdag.

Karlsson er imidlertid usikker på om hun kan fortsette etter ulykken på hotellrommet.

- Jeg vet ikke hva som skjer når effekten av tablettene forsvinner. Det kan hende at jeg må stå av touren, sa Karlsson til NRK etter tirsdagens etappe.

Den svenske langrennsleiren har gitt beskjed til Expressen at de vil vurdere Karlssons tilstand tirsdag kveld og onsdag morgen før de tar noen avgjørelse på om hun skal fortsette touren eller ikke.

Jessica Diggins fra USA leder for øyeblikket touren sammenlagt foran lagvenninne Rosie Brennan og nevnte Karlsson.

Norge deltar ikke i vinterens tour som følge av smittesituasjonen i Mellom-Europa.