*Nettavisen* Sport.

Houllier feiler igjen

Sist sesong endte Liverpool på en meget skuffende 5. plass i Premier League. TV 2 Nettavisen tipper laget en plass opp nå - men det tilfredsstiller neppe kravstore supportere.

14.08.03 16:39

Som en av de største og mest populære klubbene i England, forventer supporterne at Liverpool skal slåss om ligagullet hvert år. TV 2 Nettavisen tror ikke laget klarer den målsetningen i år heller, og ender på 4. plass.

Liverpool under Houllier

1998/99: 7. plass

1999/00: 4. plass

2000/01: 3. plass

2001/02: 2. plass

2002/03: 5. plass

Sparken?

Manager Gerard Houllier fikk krass kritikk på tampen av fjorårssesongen da en plass i Champions League glapp. Houllier er trolig avhengig av en sterk sesong for å unngå å bli sparket ut porten på Anfield.

Vedder man på hvem som får sparken først i årets Premier League, er det bare Claudio Ranieri (Chelsea), Glenn Hoddle (Tottenham) og Chris Coleman (Fulham) som gir lavere odds enn Houllier.

Alt lavere enn en fjerdeplass og Mesterliga-kvalifisering, kan fort vise seg å være for lite for Houllier.

Bra kjøp

Styret i klubben virker foreløpig å ha tillit til franskmannen, og har gitt sin støtte til innkjøpene av Steve Finnan og Harry Kewell. Lure kjøp, begge to. Finnan gir sårt tiltrengt konkurranse for Jamie Carragher på høyrebacken, og gir håp om å få se en back som ikke blir handlingslammet straks midtbanestreken nærmer seg. Et presist innlegg eller to også fra den kanten av banen hadde ikke vært å forakte.

Kewell er en anvendelig og kreativ angriper som både kan brukes som venstrekant og spiss. Med sin fart, frekkhet og dribleferdigheter blir australieren etter alt å dømme en hit på Anfield.

Heskey på gang?

Tv 2 Nettavisen var meget kritisk til Emile Heskey i fjor – og det skulle da bare også mangle utfra de prestasjonene spissen leverte. Tegn kan imidlertid tyde på at Heskey er på gang, hans innsats i treningskampene i sommer har i alle fall vært bra. Fem mål har han satt inn, og i kampen mot Valencia (tap 0-2) var han ifølge rapportene lagets bestemann.

Spissmakker Michael Owen er en garantist for bortimot 20 seriemål i sesongen, og et sikkert kort på topp. Spørsmålet er mer hva spillere som Heskey, El Hadji Diouf og Milan Baros kan bidra med i målprotokollen. De to førstnevnte hadde en svak sesong i fjor, mens Baros led under merkverdig lite tillit fra manageren.

Ikke like tett lenger

Forsvaret skal også bli interessant å følge. Da Liverpool endte på 2. plass i ligaen for to år siden, slapp laget inn imponerende 30 mål på 38 kamper. I fjor ble det 41 baklengs og femteplass. De 11 scoringene betød mange poeng, og definitivt at en plass i Mesterligaen glapp.

Det virker som om Jerzy Dudek igjen får tillit som førstekeeper. Dudek var strålende i 2001/2002, men glemte tydeligvis igjen godformen på et hotell i Japan under VM-sluttspillet den sommeren. Hva presterer han i år? Chris Kirkland er uansett en solid erstatter om Dudek tabber seg ut.

John Arne Riise er en meget god venstreback, med løpsstyrke, offensiv iver og en fryktet skuddfot. I midtforsvaret blir det kombinasjonen Sami Hyypiä og Stephane Henchoz som gjelder. Solide og bra i lufta, men tempoet er en svakhet. Erstatterne er heller ikke av samme klasse.

Gerrard viktig

Søndag starter Liverpool sesongen mot kjøpekåte Chelsea. Da er viktige Steven Gerrard suspendert, og heller ikke Didier Hamann er tilgjengelig på midtbanen.

Gerrard blir en meget sentral brikke utover sesongen. Vi tipper at Danny Murphy tar seg av høyrekanten, Hamann og Gerrard de sentrale plassene mens Kewell kommer inn på venstresiden.

Spørsmålstegnene er mange - og i sum for mange til at vi tør tippe Gerard Houlliers mannskap høyere opp denne gang.

Se sommerens treningskamper her

Se sommerens overganger her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.