Houllier i trøbbel

Gerard Houllier, Liverpool

Gerard Houllier, Liverpool Foto: Scanpix

Patrik Berger fikk sin revansje etter å ha blitt vraket i Liverpool foran årets sesong. Portsmouth-vingen sørget for at Gerard Houlliers managerstilling kan henge i en tynn tråd.

18.10.03 20:20

PORTSMOUTH – LIVERPOOL 1-0: I engelske medier er spekulasjonene allerede i gang om Houlliers fremtid som Liverpool-manager. Laget har allerede tapt fire ligakamper og er hele 12 poeng bak ledende Arsenal. Selv erkjenner Houllier at mye ikke stemmer på Anfield om dagen.

- Spilte ikke bra

- Jeg syntes ikke vi var livlige nok, og vi var ikke friske nok i beina. Jeg var ikke fornøyd med vårt spill, og vi var ikke slik vi pleier i vårt offensive spill, men da du får sjansene må du ta dem. Vi hadde fire gode sjanser før pause, og fem i 2.omgang, tre ved Florent Sinama-Pongolle. Når du ikke spiller bra må du sette sjansene dine, sa Houllier etter kampen ifølge Liverpools hjemmeside.

- Den største forskjellen mellom lagene var at Portsmouth var friskere. Vi har hatt spillere som har vært i Tyrkia og spilt andre landskamper, i tillegg til kampen i UEFA-Cupen sist uke. Jeg syntes ikke vi var livlige nok, samtidig som de forsvarte seg bra.

Spøkelset Berger

Berger, som tilbragte syv år i Liverpool før han gikk gratis til ”Pompey” i sommer, scoret kampens eneste mål etter bare fire minutter spill. Tsjekkeren møtte et innlegg fra backen Sebastian Schemmel og dundret ballen bak Jerzey Dudek.

Da hadde Liverpool, som var uten skadde Michael Owen, allerede misset en stor sjanse. Emile Heskey nikket i stolpen etter bare to minutter. Nærmere kom aldri ”den snille oksen”, som sammen med spisspartner Harry Kewell var tam og stort sett ufarlig.

Riise-miss

Liverpools største sjanse utover i kampen sto vår egen John Arne Riise for. Like etter pause falt ballen ned på godfoten inne i 16-meterboksen, men sunnmøringen dundret ballen høyt over – et tydelig tegn på at laget spiller med høye skuldre om dagen.

Portsmouth-keeper Shaka Hislop reddet også et skudd fra den nyvalgte kapteinen Steven Gerrard, men heller ikke Portsmouth var ufarlige framover. Teddy Sheringham og hurtigtoget Yakubu Aiyegbini kunne fort ha øket ledelsen. Men dette var Patrik Bergers dag.

Og Gerard Houlliers svarte dag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.