*Nettavisen* Sport.

Houllier vraket suksesslaget

Foto: Andrew Yates (AFP)

«Never change a winning team», sies det. Gérard Houllier er uenig.

02.03.11 23:11

MANCHESTER CITY - ASTON VILLA 3-0:

Aston Villa var overlegne da de slo Blackburn 4-1 sist helg.

Men enten var ikke manager Gérard Houllier like godt fornøyd som alle andre, eller så velger franskmannen å sikre at laget holder seg i den øverste divisjonen i England også denne sesongen.

Mot Manchester City i FA-cupen onsdag kveld valgte i hvert fall Villa-manageren å bytte ut åtte av de elleve som startet mot Blackburn sist helg. Og på bortebane mot verdensstjernene fra Manchester City, ble det naturligvis en svært så vanskelig oppgave.

Full kontroll
Det tok ikke mer enn fem minutter før Yaya Toure stanget inn et hjørnespark fra Aleksandar Kolarov, og vertene var i føringen.

Manchester City fortsatte å dominere spillet, og halvveis ut i omgangen doblet Mario Balotelli ledelsen etter å ha blitt spilt gjennom av målscorer Toure.

Gjestene fra Birmingham var merkbart ikke vant til å spille med hverandre, og City hadde ingen problemer med å kontrollere ledelsen inn til pause.

Etter hvilen ville David Silva også vise seg fram, og da en avklaring fra Chris Herd endte opp hos spanjolen, dunket den tidligere Valencia-spilleren inn 3-0.

Møter Reading
Så spørs det hvor fornøyd de tilreisende Villa-supporterne var med Houlliers laguttak.

Bare Brad Friedel, Richard Dunne og Ciaran Clark var de eneste som var igjen fra 4-1-seieren over Blackburn, og Aston Villa hadde aldri noen mulighet til å komme tilbake i kampen.

Resten av matchen var en ren transportetappe for Citys del, som komfortabelt tok seg videre til kvartfinalen i FA-cupen.

Og klubben kan kanskje snart kjenne lukten av Wembley; Reading hjemme på City of Manchester Stadium bør i hvert fall være en overkommelig oppgave i den neste runden i den tradisjonsrike cupen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag