Gå til sidens hovedinnhold

Hovland i tetstriden etter glitrende tredjerunde

Viktor Hovland leverte strålende på tredjerunden av den første turneringen i årets PGA-sluttspill. Han ligger på delt femteplass etter tre runder.

Hovland noterte seg for birdie på hull én, par på hull to, birdie på hull tre, par på hull fire og birdie på hull fem da han innledet dag tre lørdag.

Deretter ble det par på hull seks og sju, før han noterte en ny birdie på hull åtte. Par på hull ni og ti ble fulgt opp med en ny birdie på hull elleve. Det ble også birdier på hull 13 og 15

Så slo han i vannet på det korte hull 16, som er et par fire-hull. Da bokførte han lørdagens første bogey. Det ble fulgt opp med par på hull 17 og par på hull 18, etter å ha hatt en meget god birdiemulighet på det siste hullet.

Likevel endte han den tredje runden seks slag under par og er totalt 13 slag under par. Han ligger på delt 6.-plass.

– Det var en god dag. Jeg slo ballen veldig bra. Det var fairway-green hele veien og jeg klarte å senke en del putter her og der. Jeg hadde det virkelig gående en stund og jeg skulle ønsket jeg hadde avsluttet litt bedre, sa Hovland til PGA-touren.

Cameron Smith spilte en enorm tredjerunde og var én putt unna å notere seg for en runde på 59 slag. Han bommet på den siste putten, men endte likevel lørdagens runde elleve slag under par. 60 slag er uansett banerekord og personlig bestenotering på PGA-touren.

Australieren er totalt 16 slag under par. Det samme er Jon Rahm. Verdenseneren gikk fire slag under par lørdag og er i delt ledelse med Smith.

Turneringen i New Jersey skulle etter planen avsluttes søndag, men værmeldingene da er ikke de beste. Det er varslet uvær og en tropisk storm, som gjør at den tredje runden er flyttet til mandag. Også den dagen er det meldt uvær, og dersom turneringen ikke kan spilles da heller, vil de tre rundene de har spilt telle.

– Jeg vil trolig holde meg innendørs, så jeg blåser vekk med stormen som kommer. Jeg vil prøve å få inn en treningsøkt og kanskje se et par filmer og snakke med litt kompiser. Jeg har ingen problemer med å sløse bort tid, sa Hovland.

(©NTB)