KAWAGOE, JAPAN (Nettavisen): Viktor Hovland valgte å ta en liten sommerferie i Norge like før OL etter noen svært hektiske måneder, men la ikke golfbaggen igjen hjemme av den grunn.

Kristian Krogh Johannessen, som er Norges andre herrespiller i OL, avslørte nemlig i Eurosport-podkasten «Fore!» at Hovland var 12 under par etter 15 hull under en treningsrunde hos Oslo Golfklubb like før avreise til Japan.

Nettavisen konfronterte Hovland med den elleville treningsrunden på 23-åringens pressekonferanse på Kasumigaseki Country Club tirsdag formiddag japansk tid.

Han sier runden i Oslo ga en god følelse, men påpeker at historien først og fremst får ham til å tenke på de tre avsluttende hullene.

- Nå minner du meg om at jeg «choket» på de tre siste hullene, smiler han, før han forklarer.

- Jeg misset en to-tre-meters put for birdie på hull 16, før jeg la meg ut på hull 17, og så slo jeg et veldig bra jernslag på hull 18, men brukte feil kølle så den gikk over green, så det var litt surt.

Presseseansen med Hovland og Krogh Johannessen ga et klart bilde av to kompiser på tur, hvor ingen av dem er fremmed for å sende stikk i hverandres retning.

De to rakk å melde på hverandre opptil flere ganger i løpet av den 30 minutters seansen i pressekonferanserommet, og Krogh Johannessen sier spøkefullt at Hovland bærer mer og mer preg av stjernenykker for hver gang han kommer hjem til Norge.

På spørsmål om hvordan det vil være å forholde seg til ham om han også tar OL-gull, kommer svaret nærmest før spørsmålet er ferdigstilt.

- Da gidder jeg ikke snakke med ham mer, sier han til Nettavisen, før Hovland griper mikrofonen.

- Andre veien derimot, om Kristian tar det.. det går ikke, altså, sier han før de begge bryter ut i latter.

Les også: Program for sommer-OL 2021

- Helt ekstremt

Hovland er et av Norges store medaljehåp i OL, og ligger på 11.-plass på verdensrankingen.

Unggutten ble første mannlige golfspiller med seier på Europatouren da han vant International Open i München for en måned siden, og går inn i OL i kjempeform etter en liten Norges-ferie.

Joakim Mikkelsen i Viasport har også hørt rykter om Hovlands Bogstad-runde når Nettavisen slår på tråden.

Han legger ikke noe imellom for å beskrive prestasjonen på trening.

- Det er helt ekstremt. Uansett hvilken bane du spiller på er det helt vanvittig. At folk har gått lave runder på treningsrunder i Norge er ikke det største, men det er samtidig fint å se slike resultater komme fram fra trening. Da skjønner folk hvor vanvittig høyt nivået til Viktor er, sier han til Nettavisen.

Golfeksperten omtaler seg selv som forsiktig positiv, men mener OL-formatet gir grunn til å tro på edelt metall for Hovland.

- Om du sammenligner OL med en majorturnering, synes jeg det er grunn til å håpe mer på grunn av startfeltet.

Nettopp startfeltet i OL kan være en stor fordel de norske golferne, ifølge Mikkelsen.

Hver nasjon får kun ha med maks fire spillere, noe som betyr at flere amerikanske verdensstjerner er igjen hjemme.

Av de 10 foran Hovland på verdensrankingen, er hele åtte av dem amerikanere.

Kun halvparten av dem er med i det 60 mann store startfeltet i OL, og i tillegg er verdensener Jon Rahm hjemme etter å ha pådratt seg koronaviruset.

- Skal du vinne på PGA-touren, må du slå en flokk med amerikanere, men i OL er det bare fire av dem, sier Mikkelsen, og fortsetter.

- Det er en fordel Norge, og et viktig poeng om man ser på verdensrankingen og PGA-touren. Den er dominert av amerikanere, hvor veldig mange potensielt kan vinne hver uke, forteller han.

Hyller mentaliteten til Hovland

Hovland entret presseseansen foran et titalls norske og internasjonale journalister i sitt sedvanlige gode humør, og Oslo-gutten ga ikke det minste uttrykk for at OL-premieren preger ham.

Hans mentalitet har også blitt kjent på PGA-touren. Mens enkelte golfspillere svinger voldsomt i humør i takt med hvor godt de spiller, har Hovland en egen evne til å beholde roen.

Også Mikkelsen har bitt seg merke i den avslappende fremtoningen til Hovland.

- Det er det som er mest imponerende med tanke på alder. Han har selvfølgelig helt vanvittige ferdigheter som går langt utover normalen, men jeg er nesten mer imponert over hvordan han tar alt. Han er godt plantet på jorda. De ukene det ikke har gått bra, har han vist fram en reflektert side, og det er ganske unikt for en ung spiller, sier Mikkelsen.

Hovedpersonen selv erkjenner at konkurransen er knalltøff i OL, men liker tendensen i eget spill den siste tiden.

- Jeg følte at jeg begynte å spille bra i British Open sist uke, og jeg føler at formen begynner å komme. Gjør jeg mye av det jeg har gjort i det siste, så kan det bli moro på søndag.

Hovland endte i flight med Cameron Smith og Garrick Higgo under de to første rundene i OL. 23-åringen har tee time klokken 03:14 natt til torsdag norsk tid, mens Krogh Johannessen slår ut en time tidligere.