*Nettavisen* Sport.

Hovland nærmer seg golfens topp 100

 

Viktor Hovland fortsetter å klatre på verdensrankingen i golf. Foto: Steve Helber / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Viktor Hovland (21) klatrer ytterligere ti plasser på den ferske verdensrankingen og er rangert som verdens 101. beste golfspiller på herresiden.

Hovland har klatret enormt på verdensrankingen det siste året. Ved nyttår lå han på 1157.-plass, og siden har pilen pekt kun én vei for stortalentet som ble proff i år.

Det siste rankinghoppet kommer etter sesongåpningen på PGA-touren i West Virginia i helgen. Der gjorde 21-åringen det meget skarpt med delt 9.-plass, og han tangerte i tillegg en gammel golfrekord.

Hovland spilte nemlig sin 17. runde på rad under 70 slag og tangerte Bob Estes' rekord fra 1983 med antall PGA-runder på 60-tallet.

Kommende helg debuterer Hovland på europatouren. Da skal han delta i det europeiske PGA-mesterskapet i engelske Wentsworth.

Rygge-mannen Kristoffer Ventura har også sikret fast plass på PGA-touren denne sesongen. Han klarte ikke cuten i helgens turnering i West Virginia. På verdensrankingen falt 24-åringen to plasser til 158.-plass.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.