*Nettavisen* Sport.

Hovland ordnet Norges første PGA-seier

STORT ØYEBLIKK: Viktor Hovland ble Norges første PGA-tourvinner med tidvis gnistrende spill i Rio Grande på Puerto Rico. Her poserer 22-åringen med vinnertrofeet etter den nervepirrende avslutningen.

STORT ØYEBLIKK: Viktor Hovland ble Norges første PGA-tourvinner med tidvis gnistrende spill i Rio Grande på Puerto Rico. Her poserer 22-åringen med vinnertrofeet etter den nervepirrende avslutningen. Foto: Jared C. Tilton (AFP / NTB scanpix)

Førsteårsproffen kapret karrierens første seier på øverste nivå etter drama på siste hull.

24.02.20 01:25

Norske Viktor Hovland (22) sikret seg karrierens første triumf på PGA-touren, det øverste nivået i internasjonal golf, etter en nervepirrende fjerde runde i Puerto Rico Open.

Ingen andre mannlige golfspillere fra Norge har greid å vinne en turnering på det øverste nivået. Han har dermed skrevet norsk golfhistorie.

Les også: Arsenal-sjefen med klokkeklar melding: - Vår viktigste spiller

Den nokså ferske golfproffen fra Oslo kan også innkassere 540.000 dollar i premiepenger for triumfen. Det tilsvarer litt over fem millioner kroner.

Hovland måtte greie den avgjørende putten fra en vanskelig posisjon, men satte birdieputten med et hardt og steinsikkert slag. Ballen trillet resolutt ned i hull 18.

22-åringen er den første førsteårsproffen som vinner en PGA-turnering i 2020.

- En spesiell følelse

Sisterunden på Coco Beach Golf Course ble preget av både nedturer og oppturer før Hovland kunne slippe jubelen løs.

- Jeg vet ikke. Jeg kom litt dårlig i gang, men klarte å få til en fin birdie på hull fem. En god chip inn på hull ti. Jeg synes jeg gjorde det ganske bra, men så gjorde trippelbogeyen på hull elleve veldig mye skade. Jeg trodde kanskje jeg skulle ligge to slag bak, sier Hovland i seiersintervjuet.

Klikk på bildet for å forstørre. NERVEPIRRENDE AVSLUTNING: Viktor Hovland. Her avbildet under sisterunden i Puerto Rico Open.

NERVEPIRRENDE AVSLUTNING: Viktor Hovland. Her avbildet under sisterunden i Puerto Rico Open. Foto: Jared C. Tilton (AFP / NTB scanpix)

Hovland sier han først noen runder etterpå oppdaget at han lå i delt ledelse. Den unge nordmannen mener han ble avslørt på kortspillet sitt, og gjorde noen feil som kunne blitt kostbare.

Likevel gjorde praktslagene mot slutten at det holdt til seier med ett slags margin.

- Jeg er opprømt, uten tvil. Du prøver selvfølgelig å vinne hver uke, men å håndtere det er utrolig. Det er en spesiell følelse, tilføyer han.

Jevnet seg ut

Hovedutfordreren ble Josh Teater (40) fra USA som slo seg fram i delt ledelse med Hovland da sisterunden var litt over halvveis.

Teater avsluttet med par på siste hull, noe som ikke holdt mot nordmannens birdie.

Hovland ledet turneringen også før sisterunden søndag, og han så ut til å ha overtaket på konkurrentene fram til det ellevte hullet på runden.

Da pådro oslogutten seg en uventet trippelbogey og ble innhentet av amerikanske Teater. På et blunk gikk Hovland fra å ligge to under par på runden til å havne ett slag over.

Teater klarte seg med bogey på samme hull og var med det oppe i delt ledelse med Hovland.

Eagle og birdie

Nordmannen fikk orden på spillet igjen og gikk de tre neste hullene på par.

På hull 15 leverte Hovland en brølsterk eagle, to slag under par, og koblet igjen et solid grep om seieren.

SE: Direktesendte treningskamper til lag fra Eliteserien, Obosligaen og Toppserien

Teater var dog ikke mer enn ett slag svakere, og han holdt seg innen rekkevidde for en førsteplass til slutt. Amerikaneren slo tilbake enda en gang med birdie på hull 17.

Det medførte at 40-åringen igjen lå med tre slag under par på sisterunden, to slag bedre på enn Hovlands runde inntil da.

Det norske håpetsom gikk hull 17 på par. Det betydde med andre ord at de to kamphanene lå likt i turneringen totalt sett før det 18. og siste hullet

Alt ble avgjort der, og Viktor Hovland kunne smykke seg med mestertitttelen i Puerto Rico Open til slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag