*Nettavisen* Sport.

Hovland sikret seg PGA-billetten i Idaho

 

Viktor Hovland (21) spilte en 68-runde søndag, tre slag under par. Foto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Viktor Hovland viste klasse også under siste runde i Albertsons Boise Open. Han endte på delt 2.-plass, mer enn nok til å sikre seg PGA-tourkort for 2020.

26.08.19 08:11

Norge har dermed for første gang to spillere som skal delta på PGA-touren i neste sesong, golfens aller gjeveste selskap. Der får Hovland følge av studiekompisen Kristoffer Ventura.

Hovland ledet kvalifiseringsturneringen i Idaho før søndagens fjerde og siste runde, men han måtte se seg slått av amerikaneren Matthew NeSmith. Annenplassen deler han med Brandon Hagy, også han fra USA.

– Jeg prøvde å ikke tenke for mye på det (PGA-tourkortet), men i stedet på å vinne turneringen. Jeg er litt skuffet over at jeg ikke presterte bedre. Nå er det noen karer som spilte bra der ute, men jeg følte at jeg hadde noen slag som burde vært gjort bedre, sier Hovland til PGA-tourens nettsted.

God margin

21-åringen fra Oslo spilte en 68-runde søndag, som vil si tre slag under par. Det var han svakeste runde i turneringen, men det var nok til å sikre seg PGA-tourkortet, hvor kravet var være blant de 25 beste totalt.

Søndag spilte han på par på første hull, før han leverte en birdie ved neste hull. To hull senere fikk han en bogey, men Hovland hentet seg inn igjen med nok en birdie på 6. hull. På 9. og 10. hull spilte han til birdier, før han fikk bogey igjen på det neste hullet. Nok en bogey fikk han på 13. hull, før han på de fem siste hullene fikk to birdier.

– Det er litt skuffende nå, men om noen dager kommer jeg til å hente meg inn igjen og se fram til neste sesong på PGA-touren. Det er definitivt der du ønsker å spille, og det er moro at jeg får spille der en hel sesong, sier Hovland.

Finalen i den såkalte Korn Ferry-touren avsluttes neste helg, og der har Hovland har mulighet til å vinne sammendraget.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.