Gå til sidens hovedinnhold

Høydesyke for Solberg

Sebastien Loeb kjører fra alt som er i Argentina.

Oslo (ANB): Nordmannen imponerte stort fredag med sterk kjøring hele dagen. Etter ni fartsprøver og endt dagsetappe, lå nordmannen på en god fjerdeplass før fortsettelsen.

Like imponerende var det at spydebergingen bare lå 2,6 sekunder bak Sebastien Loeb på tredjeplassen. Franskmannen står med fire seirer på rad i rally-VM, det samme i Rally Argentina.

Solberg var også bare 19 sekunder bak leder Dani Sordo etter en meget jevn åpningsdag i årets rally.

Loeber fra resten
Men lørdag er det VM-leder Sebastien Loeb som igjen har tatt teten. Franskmannen satte standarden allerede på den første fartsprøven, som ble vunnet med 3,2 sekunder ned til daværende løpsleder Dani Sordo. Det til tross for at Loeb kjørte av veien etter feil i notene.

Petter Solberg klarte ikke å henge med, og var 11,6 sekunder bak franskmannen på de første kilometerne lørdag.

Slik fortsatte både for Loeb og Solberg. Franskmannen har vunnet alle de fire fartsprøvene som ble kjørt før servicestoppen lørdag, og franskmannen har samtidig overtatt sammenlagtledelsen i løpet.

– Jeg tar store sjanser, men må satse alt når jeg starter såpass langt bak. Så langt har det gått bra, sa Loeb til wrc.com etter den andre fartsprøven lørdag.

Finske Mikko Hirvonen er nummer to, 7,3 sekunder bak, Dani Sordo nummer tre, 12,2 sekunder bak Loeb.

– Det går bra, men Loeb kjører veldig, veldig fort. Forhåpentligvis får vi til en god kamp, selv om vi taper litt i de mest svingete og krevende partiene, sa Hirvonen.

Fjerdeplasskamp
For Petter Solberg ser det ut til at han igjen må kjempe om fjerdeplassen. Etter at førerne er halvveis i lørdagens kjøring, ligger Solberg 55,3 sekunder bak Loeb. Bak har Jari-Matti Latvala, finnen med det utrolige krasjet i Rally Portugal, virkelig fått opp dampen. Latvala er bare halvminuttet bak Solberg på fjerde, og har dermed knappet inn omtrent 20 sekunder på nordmannen lørdag.

– Motoren er ikke kalibrert for høyden vi kjører på her. Det visste vi på forhånd, men det gjør det ikke noe mindre kjedelig, sier Solberg til wrc.com.

– På fredag kjørte vi lavere og med kaldere temperaturer. Når det er høyt eller varmt taper vi kraft.

– Det går fortsatt ok, men jeg er ikke like fornøyd som i går, sa Solberg etter de fire første fartpsøvene lørdag.

Bak Latvala ligger Solberg-bror nummer to. Storebror Henning har nemlig kjørt raskest av brødrene lørdag, og ligger bare 19 sekunder bak Latvala.

Fortsatt gjenstår fire vanlige fartsprøver lørdag i rallyet, mens lørdagens kjøring avsluttes med en spesialetappe på Cordoba Stadion. Rallyet avsluttes med fem nye fartsprøver søndag. (ANB)

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg