Det ble en svært intens duell om seieren mellom fjorårets verdensmester Max Verstappen og Charles Leclerc, som vant årets første Formel 1-løp i Bahrain.

På de siste rundene passerte de to førerne hverandre frem og tilbake, så klarte Leclerc å få en liten luke ned til Red Bull-føreren.

Ledelsen varte ikke lenge, for med tre runder igjen åpnet Verstappen bakvingen og tok seg forbi Ferrari-føreren på ny.

Like før slutt virket Verstappen stresset på radioen.

- Han er helt desperat i stemmen her nå, kommenterer Viaplays ekspertkommentator Henning Isdal.

Verstappen holdt unna og vant i Jeddah. Leclerc endte på 2. plass foran Ferrari-lagkamerat Carlos Sainz. Red Bulls Sergio Perez endte på 4. plass.

Se den siste runden her:

LES OGSÅ: Perez med bragd da Hamilton sjokkerte

Gratulerte konkurrenten

I fjor var Formel 1-sirkuset vitne til en svært intenst duell mellom Max Verstappen og Lewis Hamilton gjennom hele sesongen. Til tider var de to konkurrentene misfornøyd med hverandre.

Denne sesongen ser det ut til å bli mange spennende dueller mellom Verstappen og Leclerc. Etter målgang virket det ikke til å være noen konflikter mellom de to 24-åringene.

- Det er bra gjort av Max, sier Leclerc på radioen, som også gratulerte Verstappen med seieren.

I et intervju vist på Viaplay etter løpet fortalte Leclerc at de to konkurrentene hadde stor respekt for hverandre.

- Sånn burde alle løp vært. Selvfølgelig er jeg skuffet for at jeg ikke vant, men jeg pushet helt til grensen, sier Ferrari-føreren.

Nedtur for Hamilton

Lewis Hamilton startet som nummer 15 etter fiaskokvalifiseringen lørdag. Dermed hadde briten en svært vanskelig oppgave i vente.

Hamilton, som har vunnet verdensmesterskapet sju ganger, var blant tre førere som valgte å starte med harde dekk. Dette er de dekkene som har best varighet, men briten var tidlig ute og klagde på grepet.

Likevel fortsatte han klatringen og tok over 10. plassen etter 15 runder. Pit lane ble stengt da Hamilton hadde planlagt å bytte dekk, og dermed tapte han noen plasser da han var inne i depoet.

Til slutt endte Hamilton på 10. plass, og dermed ble det poeng til briten.

LES OGSÅ: Stygg krasj: - Noe av det mest brutale jeg har sett

Intens Alpine-duell

De to Alpine-førerne Esteban Ocon og Fernando Alonso knivet lenge om plassene i løpet. Konkurransen mellom de to lagkameratene ble såpass intens at de ved flere anledninger var nære på å spolere for hverandre.

- Dette har de tapt masse på, konstaterer Isdal.

De to førerne lå som nummer seks og sju, men tapte stadig tid opp til Mercedes-sjåfør George Russell. Også Valtteri Bottas, som nå kjører for Alfa Romeo, tok igjen Alpine-førerne og kastet seg inn i kampen.

- Det er nesten rart at teamledelsen ikke ber de om å slutte å fighte. De ødelegger litt for hverandre, mener Atle Gulbrandsen.

Alonso gikk til slutt seirende ut av duellen med Ocon, men etter 36 runder fikk spanjolen problemer med motoren og raste nedover resultatlisten.

Problemfri start

Banen i Jeddah har den siste tiden fått mye kritikk. Det var knyttet spenning til søndagens start, men den gikk problemfritt til tross for de mange svingene.

Sergio Perez startet i pole position for aller første gang i karrieren, og som den første meksikaneren i historien.

Red Bull-føreren fikk en god start og klarte å holde de to Ferrari-førerne og lagkamerat Max Verstappen bak seg.

Mick Schumacher sto over løpet som følge av den brutale krasjen lørdag. Heldigvis gikk det bra med tyskeren.