Gå til sidens hovedinnhold

Høydramatisk da Manchester City snudde til seier mot Schalke 04

Schalke 04 var på vei mot en sterk seier, men etter noen dramatiske sluttminutter var det Manchester City som stod igjen som vinnere.

SCHALKE 04 - MANCHESTER CITY 2-3:

Schalke 04 så lenge ut til å ta en kruttsterk seier etter en snuoperasjon mot Manchester City. Men to kjappe scoringer fra Leroy Sané og Raheem Sterling sørget for at Manchester City stod igjen med seieren.

Men den store snakkisen ble bruken av videodømming (VAR) i oppgjøret.

For da Schalke 04 utlignet til 1-1, skjedde det etter at det hadde vært flere minutter med stopp i spillet i påvente av at dommerne skulle ta en avgjørelse. Det ble til slutt bestemt at Nicolas Otamendi hadde berørt ballen nok med armen til at tyskerne skulle få straffespark.

- Sånn kan det ikke være

Da situasjonen ble diskutert i TV 2s studio i pausen, var ikke TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt nådig i sin kritikk av tidsbruken i VAR-situasjonen.

- Du kan ikke bruke fire og et halvt minutt. Jeg tar heller en feil avgjørelse enn å vente i fire og et halvt minutt. Det dreper fotball. Seriøst - dette tar all rytmen ut av matchen. Det er bare tull. Det er ikke sånn fotballen skal være. Da får vi heller tåle at det er litt slingringsmonn og de av og til roter det vekk, og at noen avgjørelser blir feil. Men sånn som dette kan det ikke være, tordnet Thorstvedt.

Schalke snudde

Sergio Agüero sendte gjestene oppskriftsmessig i ledelsen etter knappe 20 minutters spill. De lyseblå fra Manchester var på forhånd vurdert som de store favorittene i oppgjøret, og tok et tidlig grep om kampen.

Men hjemmelaget skulle altså snu kampen.

Først med den mye omtalte VAR-situasjonen, og så med et nytt straffespark etter at Fernandinho dro ned Salif Sané inne i sekstenmeterfeltet. Også denne gangen var Bentaleb sikker fra straffemerket.

Både Otamendi og Fernandinho pådro seg gule kort i situasjonene, med drøye 20 minutter igjen av kampen ble vondt til verre for gjestne. Otamendi pådro seg sitt andre gule kort for kvelden da han taklet Guido Burgstaller, og ble sendt av banen. Både Otamendi og Fernandinho går glipp av returkampen mellom lagene.

City snudde tilbake

Da det plutselig så ut til at Schalke 04 skulle ta en sterk seier, var det Citys tur til å snu kampen.

Først sørget innbytter Leroy Sané for 2-2 etter en utsøkt frisparkscoring med fem minutter igjen av kampen.

På overtid avgjorde Raheem Sterling kampen da han satte inn 3-2 for City. Dermed sikret Pep Guardiolas menn seg et godt utgangspunkt før returkampen i Manchester 12. mars.

Kommentarer til denne saken