RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hæstad: - Utrolig stort

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kristofer Hæstad fikk Kniksen-prisen for årets midtbanespiller samt ble kåret til årets profil av spillerne. - Det er utrolig stort. Det betyr mye mer enn sånne journalistpriser, sier Hæstad.

Årets sesong har vært eventyrlig for Randesundsgutten Kristofer Hæstad. Seriesølv med Start, midtbanegeneral på landslaget og nå renner den ene prisen etter den andre inn. Kniksen-prisen for årets midtbanespiller og årets spillerprofil av NISO. Begge prisene rager høyt.

England frister
- Det er utrolig stort. Det betyr mye mer enn sånne journalistpriser. Det var i Randesund jeg la grunnlaget, sier Kristofer Hæstad til TV 2 Nettavisen.

- Er det England som frister mest?

- Ja, uten tvil. Jeg forholder meg til kontrakten med Start, men kommer det et tilbud så vil jeg vurdere det, sier Hæstad.

- Har det kommet noen forespørsler fra England i høst?

- Ja, det har vært en del interesse, men ingenting konkret. Før det blir konkret gidder jeg ikke å bruke energi på det, sier Hæstad.

Han bruker Rune Hauge som agent.

Prissdryss til Start
Start opplevde prisdryss under årets Kniksen-kåring. Bård Borgersen, Kristofer Hæstad, Marius Johnsen og Tom Nordlie vant alle sin Kniksen.

Bak Kniksen-prisen finner man alle spillerne, trenere og dommerne i de øverste divisjonene. De kårer hvert år årets keeper, forsvarspiller, midtbanespiller, spiss og trener. I tillegg deler de ut en fair play-pris og årets dommer samt Årets Kniksen og Kniksens Hederspris. De to sist nevnte prisene deles ut i forbindelse med Idrettsgallaen på Hamar i begynnelsen av januar.

Starts forsvarskjempe Bård Borgersen ble kåret til årets forsvarspiller og Kristoffer Hæstad ble årets midtbanespiller. Marius Johnsen stakk av med fair play-prisen. Tom Nordlie stakk av gårde med sin tredje pris for året og ble årets trener.

Skulle gjerne ha byttet mot seriegull
- Jeg skulle gjerne ha byttet prisen med gull i serien, er Nordlies første kommentar til TV 2 Nettavisen.

- Det var hyggelig med prisen, men jeg er en del av en klubb og et lag og jeg presterer gjennom andre mennesker, sier Nordlie.

- Og nå er målet gull til neste år?

- Vi skal være forsiktige med det. Jeg tror alle lagene på øvre halvdel pluss Rosenborg kan gjøre det bra til neste år. Målet vårt er å utvikle laget videre, så får vi se, sier Nordlie.

Også forsvarskjempen Bård Borgersen har hatt en kjempesesong. Etter å ha gått til Start fra Våg som juniorspiller tidlig på 1990-tallet gikk han gradene i Start og spilte sammen med gamle storheter som Erik «Myggen» Mykland og Claus Eftevaag. Han ble solgt videre til Bryne og Odd før han reiste utenlands til Danmark og Aab. Han fikk også med seg noen landskamper under Nils Johan Semb.

- Jeg har ikke hatt for vane å motta priser, så dette var gøy, sier Borgersen til TV 2 Nettavisen.

Nå skal han gi maks for Norge i de to kampene mot Tsjekkia.

- Jeg er potimistisk og håper at jeg får spille. Jeg ønsker i hvert fall å bidra så mye jeg kan, sier Borgersen.

- Det er noe som heter å vinne konstant
- Dere har hatt seks landslagsspillere i år. Hva er sannsynligheten for at flere av dem forsvinner fra Start?

- Den er ikke stor. De skal bevise at de er toppspillere, og vi skal bevise at vi er en toppklubb. Det er noe som heter å vinne konstant. Derfor tror jeg de blir, sier Nordlie.

Start har allerede forsterket troppen med midtbanespilleren Geir Ludvig Fevang fra Sandefjord, forsvarsspilleren Kjetil Ruthford Pedersen fra Sogndal og Kristoffer Paulsen fra Bodø-Glimt som skal ta opp kampen med Kjetil Pedersens bror Steinar Pedersen på høyre back plass.

- Vi skal også hente inn en spiss til. Hvis Todi Jónsson går, må vi hente inn to. Ellers ser vi at David Hansen som er skadet. Må han legge opp må vi hente inn en midtbanespiller til. Vi håper imidlertid å kunne ha David i troppen neste år, sier Nordlie.

Hansen skal til undersøkelser ved Volvat Medisinske Senter til uken.

Nordlie har også styrket trenerteamet med Frode Fredriksen som avsluttet sin spillerkarriere med å rykke opp med Sandefjord. Fredriksen blir tredjemann i trenerteamet sammen med Nordlie og Bård Wiggen. Fredriksen har tidligere rykket opp med både Start og Lyn som spiller.

Tilbud fra Rosenborg og Viking
- Du har ambisjoner i vise deg frem utenlands også?

- Jeg ønsker å prestere best mulig her jeg er. Jeg fikk tilbud fra Viking og Rosenborg, og takket nei. Det er like stor utfordring å trene Start, sier Nordlie.

- Det sies at å prestere bra det andre året er det vanskeligste?

- Mange sier at det andre året er vanskelig, mange sier at det å lede 2-0 er vanskelig, og sier du det nok ganger blir det virkelighet. Jeg skal motbevise det og bryte noen barrierer til, sier Nordlie.

Vålerenga-keeper Arni Gautur Arason stakk av gårde med årets keeperpris, mens Tromsø-spiss Ole Martin Årst vant en tett kamp med Start-vingen Alex Valencia om årets spiss. Tom Henning Øverbø fikk fløyteprisen for årets dommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere