RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mark Cavendish Scheldeprijs 2011
Mark Cavendish Scheldeprijs 2011 Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

HTC med hårete mål i giroen

Sist oppdatert:
HTC-Highroad satser på mange kanter under Giro d'Italia.

Med blant annet Mark Cavendish på startstreken satser HTC-Highroad på å kunne nyte stor suksess i Giro d’Italia.

- På de første tolv etappene, er det fire eller fem som mest sannsynlig kommer til å ende opp i massespurt, forteller HTCs sportsdirektør Valerio Piva til lagets hjemmeside.

Giro d'Italia konkurranse

Superduo
I massespurtene er det Cavendish det skal satses på. Han vil få god hjelp av superopptrekker Mark Renshaw og resten av laget.

- Italia er som et andre hjem for Mark (Cavendish), og han har alltid elsket rittet (Giro d’Italia). Han er veldig motivert, og vi får se hva han kan få til. Med hele laget bak han og med Mark Renshaw som opptrekker, kommer han til å bli veldig vanskelig å slå.

Sterke klatrere
Men det er ikke bare etapper for Cavendish i giroen. Årets ritt er et av de hardeste noensinne, og Carlos Sastre har sagt at han aldri har sett så harde etapper som kommer i årets Giro d’Italia.

Les også: - Har ikke sett slike etapper i giroen før

Også når bakkene kommer har HTC folk det skal satses på.

- Etter spurtetappene har vi Marco (Pinotti) og Kanstatin (Sivstov) for sammendraget. De vil få god hjelp av Craig Lewis i fjellene.

- I fjor kom Marco topp ti (han ble nummer ni, journ.anm.), mens Kanstatin er en av de jevneste når det kommer til Grand Tours, sier Piva.

Praktfullt
Det aller første målet til HTC-Highroad vil imidlertid bli lagtempoen den første dagen.

- Vi stillet opp med en topp oppstilling, og vårt første mål er åpningslagtempoen i Torino. Den er flat, og deler av den er veldig teknisk, og likner på den i Venezia i 2009 (da vant Team Columbia-HTC med Edvald Boasson Hagen på laget, journ.anm.). Vi har noen tempospesialister, så jeg tror vi kan få et godt resultat.

Piva mener også at lagtempoen vil bli et flott syn for TV-seerne.

- Mye av den går på Torinos største aveny. Visuelt vil det bli praktfullt. En høyhastighetsstart på løpet.

HTC-Higroad stiller med følgende lag i Giro d’Italia: Lars Bak, Mark Cavendish, Patrick Gretsch, Craig Lewis, Marco Pinotti, Frantisek Rabon, Alex Rasmussen, Mark Renshaw og Kanstatin Sivtsov.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere