August måned er ryktehøytiden både innenfor fotballens og syklingens verden. For dem på hjul har dette sammenheng med at det internasjonale sykkelforbundet har satt en sperrefrist for alle overganger til 1. august.

Etter HTC-Highroads fall og samarbeidet mellom Quick Step og Omega Pharma, er australske GreenEDGE som for tiden får mest oppmerksomhet.

Laget skal signere 28 nye ryttere i sitt forsøk på å klore til seg WorldTeam-status neste sesong. For å klare det, må laget blant annet signere ryttere som har tatt nok UCI-poeng de siste to sesongene.

5 klare, 23 på vei inn
Fem ryttere er allerede bekreftet til prosjektet: Jack Bobridge, Cameron Meyer, Travis Meyer, Stuart O’Grady og Daniel Teklehaymanot.

Samtidig svirrer stadig ryktene om hvilke 23 øvrige ryttere som kommer til å fylle opp stallen. Det er forventet at 75 prosent av disse er innehavere av australsk pass.

Avisen Sydney Morning Herald skriver tirsdag at Tony Martin kan være på vei fra ruinene av HTC-imperiet.

Martin er en av verdens ypperste temposyklister, men har også vist under Paris-Nice at han på sikt kan slå fra seg i sammendraget.

Tyskerens utvikling i HTC har også vært preget av det overordnede målet om å sikre Mark Cavendish etappeseieren mot slutten av dagen.

Tempoesset forteller selv at han vil ta sin beslutning i forkant av Vuelta a España.

- Det handler ikke om finansielle ting, men i større grad om personell og utstyr. Jeg har ikke tatt noen beslutning, men jeg har allerede en favoritt, og innen vueltaen bør det hele være klart, forteller tyskeren til Radsport News.

Martin - og hvem?
Herald hevder de har kilder på hvilke 20 ryttere som allerede har – eller er i ferd med å signere for laget. Med de 5 som allerede er klare og Tony Martin, er det etter avisens overbevisning to plasser som fremdeles står ledige.

Det kan altså være rom for at Martin kan få med seg et par av sine egne fra HTC-miljøet.

Blant rytterne som kobles heftig opp mot laget finner man også Simon Gerrans (Team Sky), Matthew Goss (HTC-Highroad) og Leigh Howard (HTC-Highroad).

Her er hele listen Herald publiserte tirsdag:

Bekreftet: Jack Bobridge (Garmin-Cervélo), Cameron Meyer (Garmin-Cervélo), Travis Meyer (Garmin-Cervélo), Stuart O’Grady (Leopard), Daniel Teklehaymanot (Eritrea).

Vil signere: Michael Albasini (HTC-Highroad), Simon Clarke (Astana), Baden Cooke (Saxo Bank-SunGard), Allan Davis (Astana), Julian Dean (Garmin-Cervelo), Luke Durbidge (Jayco-AIS), Mitch Docker (Skil-Shimano), Simon Gerrans (Sky), Matt Goss (HTC-Highroad), Michael Hepburn (Jayco-AIS), Leigh Howard (HTC-Highroad), Brett Lancaster (Garmin-Cervelo), Sebastian Langeveld (Rabobank), Matt Lloyd (released Omega Pharma -Lotto), Jens Mouris (Vacansoleil), Luke Roberts (Saxo Bank-SunGard), Wesley Sulzberger (FDJ), Matt Wilson (Garmin-Cervelo), Tomas Vaitkus (Astana), Pieter Weening (Rabobank).

Ønsket: Tony Martin (HTC-Highroad).