I natt (norsk tid) fant australske GreenEDGE tiden moden for å annonsere sin 17. rytter.

Han er 24 år gammel, fra Tasmania og vant årets Milano-Sanremo for HTC-Highroad.

Ja, selvsagt er det Matthew Goss vi snakker om. Australierne har dermed sikret seg toppsprinteren sin foran neste sesong.

- Det kommer selvsagt å bli press i en lederrolle på laget, men jeg arbeider godt under press. Det er jo ikke akkurat slik at jeg har ligget på halen av feltet og plutselig blir en prioritert rytter, sier Goss.

Koblet til Sky
Han er en ekstremt utholdende rytter med en hvass avslutning. Det gjorde at Team Sky ble koblet til rytterens navn, sammen med den mer velkjente Cavendish.

HTC eksisterer ikke neste år, men så langt ser lagets stjerner ut til å drysse over flere forskjellige lag.

Mark Renshaw har allerede signert til Rabobank, og ryktene ville ha det til at Goss, Cavendish og Berhnard Eisel skulle til Sky.

Slik ble det altså ikke:

- Å signere med det første australske laget, og å kjøre på dette nivå, er noe helt spesielt. Jeg tror det er noe jeg kommer til å være stolt av når jeg en gang ser tilbake på karrieren min.

Australsk VM-ess
Goss ble tvunget til å bryte årets Vuelta a España på grunn av sykdom, men leter nå febrilsk etter VM-formen knappe to uker før mesterskapet.

24-åringen er et av Australias sikre kort i en oppstilling som i all hovedsak er bygd opp av spurtsterke ryttere.

- Ideelt sett hadde jeg fortsatt vært i vueltaen og sluppet å komme tilbake etter dette viruset. Det er uansett en rundløype som passer meg, og det blir neppe finvær, noe som også passer meg. Jeg startet sesongen med stil, og jeg håper å avslutte den på samme vis, sier Goss selvsikkert.

PS! Tirsdag ble det også klart at Frantisek Rabon skifter fra HTC-Highroad til Omega Pharma-Quick Step. Les mer om dette her!

GreenEDGE, 2012:
Baden Cooke (Aus)
Matthew Wilson (Aus)
Svein Tuft (Can)
Simon Clarke (Aus)
Jens Mouris (Ned)
Simon Gerrans (Aus)
Sebastian Langeveld (Ned)
Pieter Weening (Ned)
Stuart O’Grady (Aus)
Travis Meyer (Aus)
Cameron Meyer (Aus)
Jack Bobridge (Aus)
Daniel Teklehaymanot (Eri)
Tomas Vaitkus (Lit)
Robbie McEwen (Aus)
Michael Albasini (Sui)
Matt Goss (Aus)