Paddy Power er bettingselskapet som har overtatt som hovedsponsor for Huddersfield Town.

I utgangspunktet var det flere supportere som reagerte på at klubben knyttet seg til et bettingselskap, og da klubben lanserte sine nye hjemmedrakter for 2019/20-sesongen på onsdag ble ikke reaksjonene noe svakere.

Vil tilbake til klassiske drakter

Drakten hadde nemlig «Paddy Power»-logoen over hele fronten:

Huddersfield brukte faktisk de «falske» draktene i en treningskamp mot Rochdale onsdag kveld.

Nå viser det seg at det hele handlet om en ny kampanje fra bettingselskapet, en kampanje som har fått navnet «Save Our Shirt» - eller «redd draktene våre» på norsk.

Initiativet handler om å bringe tilbake de mer klassiske fotballdraktene, som ikke var prydet med logoer av forskjellige størrelser.

- Som forventet, så har det har vært noen interessante dager siden lanseringen av (de falske) draktene på onsdag. Vi hadde hele tiden i bakhodet av supporterne våre ville forstå, og virkelig like den ordentlige drakten som ble offentliggjort i ettertid, sa Huddersfield Towns kommersielle direktør Sean Jarvis i forbindelse med offentliggjøringen.

På hjemmesiden til Save Our Shirt står det at sponsorene burde kjenne sin plass i fotballen - og at den plassen ikke er på fotballdraktene.

Fotballforbundet tok kontakt

Det er selvfølgelig direktøren i Paddy Power helt enig i, og legger til at han håper at flere klubber nå følger eksemplet deres.

- Sponsorplasseringer på fotballdrakter har gått alt for langt. Vi aksepterer at det er viktig med sponsorer i fotballen, men akkurat fotballdrakta er hellig. I den forbindelse oppfordrer vi andre sponsorer til å bli en del av initiativet vårt, for å gi noe tilbake til fotballfansen, sa Victor Corcoran.

Flere Huddersfield-supportere påpekte tidlig at draktene med logoen over hele fronten brøt med FAs reglement om plassering av logoer på draktene.

Etter treningskampen mot Rochdale tok faktisk FA kontakt med Huddersfield for å få en mer inngående forklaring på logoplasseringen, skriver BBC.

Nå kan fotballforbundet altså puste lettet ut, sammen med resten av Huddersfield-supporterne, såvel som alle de som ikke setter pris på at bettingselskaper har en så stor rolle i dagens fotball.

Bendtner-trøbbel i 2012

Paddy Power er et bettingselskap som liker å gjøre ting med glimt i øyet, noe de har gjort i mange år.

Nicklas Bendtner havnet i hardt vær med UEFA da han viste frem sine splitter nye Paddy Power-truser etter et mål for Danmark mot Portugal i 2012. Straffen var én kamps suspensjon mot Tsjekkia i VM-kvalifiseringen, i tillegg til boten på 100.000 euro (750.000 kroner).

Boten betalte spillselskapet for Rosenborg-spissen, og la til følgende forklaring:

Vi mener at han ikke burde fått straff for noe så lite alvorlig som å ha på seg lykketrusene sine, sa en talsmann for spillselskapet, sa spillselskapet da.