Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huddersfield stoppet formsterke Bournemouth

MÅL: Steve Mounié scoret to da Huddersfield slo Joshua King og Bournemouth 4-1.
MÅL: Steve Mounié scoret to da Huddersfield slo Joshua King og Bournemouth 4-1. Foto: Andrew Yates (Reuters)
Sist oppdatert:
Yorkshire-klubben ligger på trygg plass i Premier League.

HUDDERSFIELD - BOURNEMOUTH 4-1

Huddersfield hadde fem strake serietap før søndagens kamp, og hadde ikke tatt poeng i serien siden 30. desember i fjor. Men den tunge rekken ble brutt da King og Bournemouth kom på besøk.

– Vi har noen vanskelige kamper bak oss, men nå kommer kamper vi kan konkurrere i, sa Huddersfield-manager David Wagner til BBC etter kampen.

Manchester United, Liverpool, Stoke, West Ham og Leicester har på rad og rekke slått nyopprykkede Huddersfield, som kjemper om fortsatt eksistens i den øverste divisjonen.

– Vi trengte noen minutter på å komme i gang mot Bournemouth, men etter det spilte vi glitrende fotball. Det var en av våre beste kamper denne sesongen, sa Wagner videre.

Debut-scoring

Alex Pritchard fikk tillit fra start for første gang etter overgangen fra Norwich, og takket med å sende Huddersfield i føringen etter sju minutter. Nest sist på ballen var Steve Mounié.

Etter et kvarter var lagene like langt. Junior Stanislas tok ned ballen ved bakre stolpe etter et innlegg, finstilte siktet og plasserte ballen nede ved stolperota.

Men så skulle Mounié vise at også han vet hvor målet står. Aaron Mooy svingte inn et frispark som Mounié stanget inn bak Asmir Begovic i Bournemouth-målet. Bournemouth var nær en utligning da Steve Cook traff stolpen, men Huddersfield gikk til pause med 2-1-ledelse.

King byttet inn

Etter 60 minutter satte Bournemouth-manager Eddie Howe inn Joshua King i jakten på ny scoring. Men nordmannen kunne ikke forhindre at Mounié seks minutter senere nok en gang var sist på ballen før Begović måtte plukke den ut av nettet.

Målet kom etter at Huddersfield snappet et stygg tversoverpasning og kontret inn tomålsledelsen.

Bournemouth forsøkte seg på en sluttspurt, uten at det ga resultater. I stedet var det Tom Ince som burde ha stanget inn en større ledelse til vertene. Fire minutter på overtid banket Rajiv van La Parra inn den siste spikeren i kista på straffe etter at Pritchard ble felt innenfor sekstenmeteren.

Viktige poeng

Kampen endte 4-1, og Huddersfield-spillerne kunne juble for sin første seier siden 16. desember i fjor (4-1 borte mot Watford). Bournemouth på sin side kunne deppe over lagets første serietap siden lille julaften.

– All ære til Huddersfield. De var gode, sa Bournemouth-manager Eddie Howe til BBC.

– Kollektivt var vi ikke gode nok, individuelt var vi ikke gode nok. Målene de fikk gjenspeiler det, sa Howe videre.

Hjemmelaget tok tre viktige poeng i kampen om å overleve i Premier League, og er nå med sine 27 poeng oppe på 16.-plass. Bournemouth ligger på 10.-plass med 31 poeng.

I neste runde tar Bournemouth imot Newcastle, mens Huddersfield tar turen til West Bromwich

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!