Gå til sidens hovedinnhold

Hudfletter Hallvar Thoresen

Arne Sandstø levner Odds sportslige leder liten ære.

Arne Sandstø og Gaute Larsen har vært tause etter at de fikk sparken som Odd-trenere for to uker siden. Overfor Nettavisens lesere tar de bladet endelig fra munnen, og spesielt Arne Sandstø er meget kritisk til prosessen som har foregått på Skagerrak Arena de siste månedene – en prosess han først og fremst gir sportslig leder Hallvar Thoresen ansvaret for.

- Dette har vært i regi av Hallvar (Thoresen), han styrer det meste og har fått carte blanche fra klubben til å redde den fra nedrykk.

Les også: Fansen støtter Thoresen

Angrer Thoresen-støtte
Trenerduoen Sandstø/Larsen var begge positive til Thoresen da han ble hentet inn som sportslig leder i vinter. Fullt så positive er de ikke nå.

- Da vi stilte oss bak utnevnelsen av Hallvar Thoresen, må det ha vært den dårligste timingen vi har hatt noensinne, sier Sandstø med en viss galgenhumor.

For han innrømmer at det har vært et samarbeid som ikke har fungert slik man hadde håpet. Det var gnisninger underveis, og i sommer toppet det hele seg.

- Hallvar (Thoresen) var på et styremøte en lørdag i sommer og kom til oss senere på dagen. Da sa han at styret ønsket å avsette oss, men at han trodde han kunne stoppe dem hvis vi gikk med på et opplegg på fire punkter.

Thoresen skal ha gitt inntrykk at de fire punktene var et krav fra styret.

- Ett av punktene gikk ut på å splitte oss trenere, slik at én skulle bli hovedtrener og den andre assistenttrener. Det andre gikk ut på at Thoresen skulle inn i en mer aktiv rolle, blant annet i laguttaket og på det taktiske, mens de to siste punktene var mer generelle, forteller en opprørt Sandstø.

- Latterlig
Trenerduoen brukte et halvminutt på å bestemme seg. Firepunktsopplegget ble blankt avvist.

- Vi har 20 års trenererfaring, og så blir vi presentert en barnevaktsordning.

- Latterlig, tordner Sandstø.

Etter møtet i sommer trodde trenerduoen at deres tid i skiensklubben var over.

- Da vi gikk ut fra møtet, hadde vi inntrykk at vi hadde fått sparken, forteller den frittalende treneren.

- Hallvar ville ha mer makt
Slik ble det ikke.

- På den påfølgende tirsdagen hadde Gaute (Larsen) og jeg et møte med styreformannen og direktøren. De var ikke på det nivået i det hele tatt, forteller Sandstø, som mener dette kun var et taktisk grep fra Odds sportslige leder.

- Hvordan han kunne koke i hop en slik suppe, er helt utrolig. Hallvar gjorde dette for å få mer makt, konstaterer bergenseren.

- I mine øyne var Hallvar ferdig da. Hvis ikke han hadde gått, så hadde vi gått, sier Sandstø, som også refser den gamle Holland-proffens mediestrategi i forbindelse med sommerens trenertumulter.

- Farsen fortsatte gjennom helga, hvor Hallvar var forferdelig i sin kommunikasjon med media om hvorvidt vi var trenere eller ikke.

- Kunne spart Odd mange millioner
I etterkant fikk trenerduoen ikke sparken, men tillit. For en stakket stund. Men i slutten av september ble de kastet ut, bare tre dager etter at Thoresen lovet at de skulle beholde jobben sesongen ut. Heller ikke den avgjørelsen imponerer Sandstø.

- Hadde man ventet i fire uker, måtte man ha tatt et valg om veien videre. Det kunne ha spart en liten klubb som Odd mange millioner. Nå ser jeg at liten spillerstall og manglende selvtillit er det som gis som begrunnelse for de dårlige resultatene, mens ingen av de tingene som ble nevnt før brukes som forklaring, sier Sandstø tørt.

- Jeg får bare håpe for spillernes del at de får noen positive opplevelser under Hallvars regime. Han er ekstrem ulik meg og Gaute i sin ledelsesstil, forteller 40-åringen.

- Hvordan?

- Vi mener at det er unge gutter som skal bygges opp, støttes, men vår type å jobbe på er stikk i strid med måten Hallvar Thoresen mener man skal lede på.

Likevel vil ikke Sandstø gå så langt som å si at Thoresen er feil mann for Odd.

- Det var en feil kombinasjon med Hallvar i min tid i Odd, men med et nytt styre kan han være riktig mann. Men han har bommet i forhold til det med trygghet i Odd-gruppen, og han har liten støtte, hevder Sandstø.

Thoresen: - Feil
Hallvar Thoresen understreker at han ikke ønsker å gå inn i noen offentlig skittentøyvask med den avgåtte Odd-treneren, men tilbakeviser likevel mye av kritikken.

- Det er et par konkrete feil i historien til Arne. Det var ikke mitt verk alene at man konkluderte med at Sandstø og Larsen skulle fristilles, men en klar prosess fra styret og administrasjonen. Etter tapet i semifinalen ble jeg spurt om jeg trodde Odd ville berge plassen med den utviklingen vi hadde. Det svarte jeg nei på, og det står jeg for, forteller Thoresen.

- Men det er styret som ansetter og avsetter trenere. Selvsagt, legger Odds sportslige leder til.

Thoresen forteller at han heller ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen fra sommerens hendelser.

- Jeg følte at jeg var veldig mellom barken og veden. Siden det var sterk misnøye fra styret, ville jeg gjøre en grundig evaluering rundt prestasjonsgruppen og høre alle parter. Det er riktig at jeg la frem et forslag, som jeg mente var best for alle parter, som de blankt avviste. Det har jeg forståelse for, men det er helt feil når Arne hevder at jeg skulle få mer makt og myndighet i forhold til det sportslige.

- Det ble presisert fra min side at det ikke var intensjonen. Jeg foreslo fastere samarbeidsformer, strategimøte i forhold til motstanderne, evaluering av kamper, noe jeg synes er helt naturlig, sier Thoresen.

Følte seg ikke velkommen
Nå innrømmer han at problemene har vært større enn før antydet.

- Det er helt klart at jeg aldri følte meg velkommen i trenerteamet. Selv om det ikke var noen åpenbare konflikter, hadde jeg ingen god magefølelse på samarbeidet med Arne.

- Jeg tror ikke de hadde tenkt igjennom hva en slik rolle innebar, spesielt ikke Arne. Det ble en annen verden for ham, siden jeg tok over roller som han tidligere hadde hatt. Det tror jeg er en av grunnene til at klimaet aldri ble så bra, men jeg hadde håpet at vi skulle få et bedre samarbeid etter hvert.

PS. Gaute Larsen sier til Nettavisen at han også er skuffet over Odd-ledelsen, uten å nevne Thoresens navn.

- Jeg er overrasket og skuffet over at man lot seg stresse av presset. Da jeg kom til Skien, trodde jeg at man var klar over at man ikke hadde samme ressursgrunnlaget som i de andre klubbene. Jeg trodde man var stolte av klubben sin og støttet den i tykt og tynt. Odd har ikke klart å følge med i utviklingen fra 2003, men det skjønner man ikke her. Man har vært naive i forhold til utviklingen som har vært, sukker Larsen oppgitt.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus