Mark Hughes er enig med Southampton om å fortsette samarbeidet. 54-åringen har skrevet under på en treårskontrakt. Det bekreftet sørkystklubben på eget nettsted seint fredag kveld.

Hughes ble ansatt på St. Mary's i mars på en avtale ut sesongen. Oppgaven var å redde Southampton fra nedrykk til nivå to i engelsk fotball, noe han også lyktes med.

Nå har «The Saints» besluttet å gå for den tidligere stjernespissen som løsning også i et lengre perspektiv. Hughes får dermed sin sjette faste managerjobb i Premier League.

«Mark og folkene hans hadde en kjempemessig innvirkning fra første dag på spillerne, ansatte og fans. Og de klarte å samle alle involverte slik at klubben fikk resultatene som trengtes», påpeker Southampton i kunngjøringen.

Hughes får med seg Mark Bowen som assistent og førstelagstrener Eddie Niedzwiecki videre i støtteapparatet. Også Bowen og Niedzwiecki har inngått det Southampton omtaler som langtidskontrakter.

- Mark, Eddie og jeg er storfornøyd med å ha skrevet under på langtidskontrakter med klubben. Dette var det eneste alternativet vi vurderte, etter å ha vært her i klubben de siste åtte ukene, uttaler Hughes.

«Sparky» hadde en stor karriere som spiller i klubber som Manchester United, Barcelona, Chelsea og Bayern München. Fra 1998 til 2000 spilte han dessuten for Southampton.

Som manager har han ledet Wales' landslag, Blackburn, Manchester City, Fulham, QPR og Stoke før ankomsten til Southampton.