Mark Hughes er et kjent navn for de som følger engelsk fotball. Den tidligere Manchester United- og Barcelona-spissen har etter spillerkarrieren vært manager i flere klubber. Han har Blackburn, Fulham, QPR, Manchester City, Stoke og Southampton på CV-en. Nylig ble han presentert som ny manager i Bradford.

Dette er 58-åringens første jobb siden han fikk sparken i Southampton 2. desember 2018, etter en svak åpning på sesongen med kystklubben i Premier League.

E-post rett i «søpla»

Ifølge The Guardian er det imidlertid kun litt heldig at Bradford kom i kontakt med Hughes angående jobben. Waliserens representanter hadde sendt inn en søknad på den ledige jobben via e-post, men den havnet ikke i riktig innboks.

Den engelske avisen skriver nemlig at e-posten på vegne av Hughes gikk rett i søppelmappa til klubbsjef Ryan Sparks. Det var rett og slett litt heldig, for Hughes, at fotballigaens yngste daglige leder oppdaget søknaden som hadde tikket inn.

LES OGSÅ: Spurs-trenerens intervju vekker oppsikt. Sier han opp?

- Sannheten er at da mailen kom, så hadde vi litt problemer med systemet vårt og den gikk rett i søppelfiltret, forteller Sparks om hendelsen til The Guardian.

- Men jeg sjekker den mappa ganske ofte og så fort jeg fant e-posten, ringte jeg til representantene hans og beklaget for at det måtte vente på svar.

Bradford-sjefen forklarte videre til Hughes' folk at han vanligvis svarer på mail umiddelbart og han han gjerne ønsket en prat med 58-åringen om jobben.

LES OGSÅ: Eksperten måper over det som skjer i Liverpool: - Mange mente han burde gått

Tøff utfordring

Det viste seg å bli en produktiv samtale og denne uken ble ansettelsen formalisert. Dette blir Hughes' første managerjobb utenfor Premier League.

- Jeg kommer ikke inn her for å sammenligne kontraster fra der jeg har vært tidligere. jeg jobber med det jeg har foran meg og det tror jeg er den beste måten å tilnærme seg en slik jobb, sier Hughes selv om muligheten han nå har fått.

Bradford spiller for tiden i League Two - nivå fire i England - og Hughes tar over etter Derek Adams. Waliseren har signert en kontrakt ut 2024-sesongen.

LES OGSÅ: Daily Mirror: – Manchester United avslutter Aeroflot-avtale

En tøff oppgave venter den tidligere spissen. Bradford ligger for øyeblikket som nummer 15 i League Two med 40 poeng fra sesongens første 34 kamper.

Totalt spilles det 46 kamper over en sesong på dette nivået og opp til sjuendeplassen, som gir playoff-plass, er Bradford per nå tolv poeng bak Swindon. Opp til tredjeplassen, som gir direkte opprykk, er det 16 poeng for Bradford.

Tranmere ligger for øyeblikket på den tredjeplassen. Tabellen toppes av Forest Green, mens Northampton er nummer to og har også kurs mot opprykk.