*Nettavisen* Sport.

Hughes vil gi Henning «et helvete»

- Skal Henning (Berg) spille 15 minutter mot oss? Da skal vi sørge for at han får et vondt kvarter i avskjeden, spøkte Wales-sjef Mark Hughes onsdag.

Soveputen i norske medier om Henning Berg skal spille 15 eller 20 minutter fra start eller til slutt i landskampen mot Wales torsdag, har også nådd Wales. Landslagssjefen måtte be om fasithjelp før han svarte på spørsmål om hvorvidt tidligere lagkompis Henning Berg blir å finne på banen.

Veldig god
- En utrolig spiller. Henning er en av de beste forsvarsspillerne jeg noen gang har spilt med og mot. En utrolig artig og fortjent gest av det norske fotballforbundet å la ham få en slik avskjed, og jeg er glad han får den mot oss. Men han skal ikke få det enkelt, lovet Mark Hughes.

40-åringen er i Norge med det som kan se ut som et B-landslag. 11 spillere er blitt skadd eller har meldt forfall av andre årsaker etter at den opprinnelige troppen mot Norge og Canada ble tatt ut. Blant dem er stjerner som Ryan Giggs, Gary Speed, Simon Davies, Robert Page og Mark Crossley.

Vant til det
- Jeg er blitt vant til å mangle mange spillere. Både mot Skottland og Ungarn sist manglet vi ti mann. Med Norges nye giv og selvtillit blir det en vanskelig kamp for oss uansett hvilke spillere som er tilgjengelige, sa Hughes dagen før Ullevaal-kampen.

Den walisiske landslagssjefen spilte en sesong sammen med Henning Berg i Blackburn 2002. Sine norske trenerkolleger kjenner han også godt.

- Jeg husker en gang Stig Inge Bjørnebye kom til meg i Manchester. Vi spiste et måltid sammen og pratet løst. Åge Hareide husker jeg som en svært god spiller fra tiden i England, fortalte Hughes.
(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.