«Venezuela País de Sueño» (drømmelandet Venezuela) skulle bli hovedsponsoren i laget som tidligere gikk under navnet Geox-TMC. Det endret seg den dagen Geox ga beskjed om at de ville ut av sykkelsporten, og tanken var at Venezuela i stedet skulle frontes som reisemål via sykkellaget.

Bike Live (eierselskapet som holder i lagets lisens) må imidlertid innse at håpet er i ferd med å svinne hen.

UCI (det internasjonale sykkelforbundet) skal nemlig ha nødvendig dokumentasjon og bankgaranti i løpet av fredag, dersom man søker proffkontinentallisens for 2012.

Står og faller på Chávez
Det kan ikke Josean Fernández Matxín og Mauro Gianetti gi. Slik situasjonen nå beskrives av avisen El Diario Montanes, står alt og faller på underskriften til Hugo Chávez.

Den venezuelanske presidenten har det siste ordet, og han har foreløpig ikke signert avtalen mellom regjeringen og Bike Live.

Les også: Hugo Chávez kan redde sykkellag

Det spanske laget er nødt for å be om utsettelse av søknadsfristen for tredje gang, dersom den venezuelanske drømmen ikke blir noe av.

Samtidig sitter ryttere og støtteapparat på gjerdet og venter på en endelig avgjørelse.

Fremdeles er det bare Mattias Brändle (Team NetApp) og Fabio Duarte (Colombia-Coldeportes) som har forlatt laget.

Vuelta-vinner uten lag
Selv José Juan Cobo, som vant årets Vuelta a España, har foreløpig vært lojal mot arbeidsgiveren sin.

- Jeg ønsker å fortsette med sykling, og dersom det ikke kommer noen avklaring i morgen (fredag, vår anm.), er jeg nødt til å se på andre muligheter, sier Cobo til El Diario Montanes.

- Hele laget venter på en avgjørelse en av disse dagene. Det kan være prosjektet i Venezuela eller en annen sponsor, men det ser ut til å være svært vanskelig å få det til, forklarer han.

Gianetti har tidligere uttalt at laget har to mulige løsninger. Den ene av dem skal ha vært Chávez & Co, mens den andre skal være en ordinær sponsoravtale. Det som er helt sikkert er i hvert fall at lagledelsen har utrolig dårlig tid, dersom 2012-sesongen ikke skal starte uten Bike Lives tilstedeværelse i sykkelsporten.