Brasilianske Hulk har vært en stor suksess siden han kom til FC Porto fra Tokyo Verdy i 2008.

25-åringen har vært en målgarantist for den portugisiske toppklubben og satt inn 59 fulltreffere på 138 kamper så langt.

Forrige sesong ble det hele 36 mål på totalt 53 kamper, noe som førte til at brassen ble koblet til en rekke storklubber i sommer.

- Risikerer fengsel
Tirsdag melder imidlertid det portugisiske nettstedet A Bola, at 25-åringen og fire andre Porto-spiller nå kan være i alvorlig trøbbel.

Bakgrunnen for dette, er en episode som inntraff i desember 2009, i etterkant av ett oppgjør mellom rivalene Porto og Benfica.

Hulk, Helton, Christian Rodrigues, Jorge Fucile og Christian Sapunaru skal alle ha vært involvert i tumulter inne i spillertunnelen.

De fem skal angivelig ha gått til angrep på to sikkerhetsvakter, Sandro Correira og Ricardo Silva, etter at oppgjøret var ferdigspilt.

Det hevdes at Porto-spillerne handlet bevisst og med intensjoner om å forårsake fysisk skade mot de to vaktene.

Sapunaru, som er fra Romania, kan stå i fare for å bli dømt til fem års fengsel for episoden. De fire andre risikerer to års fengsel.

- Ingen kommentar
Det er Portugals offentlige aktorat som fører saken mot de fem spillerne. Det skriver Correio de Manha.

- Jeg vet ikke om det samme skjedde da Luis Felipe Scolari slo til en spiller i 2007, eller om aktoratet har gjort dette i andre lignende saker, sier Porto-president Pinto da Costa.

- Derfor ønsker jeg ikke å kommentere dette nå. Jeg vil vente tålmodig, sier da Costa videre.

Etter at episoden ble avdekket av TV-kanalen CCTV i 2009, ble Hulk suspendert i fire måneder, mens Sapunaru fikk seks måneder av det portugisiske fotballforbundet.

Denne avgjørelsen ble imidlertid overprøvd av Doms- og sanksjonsutvalget i Portugal og redusert til henholdsvis tre og fire kampers suspensjon.

Da hadde likevel de to være borte fra fotballen i flere måneder. Hulk var tilbake fra sin suspensjon i mars 2010 og har siden den gang storspilt.

Nå kan det altså være en langt strengere straff som venter 25-åringen, som følge av de angivelige angrepene, etter 1-0-tapet for Benfica i 2009.

HTML EMBED